Investiţii în infrastructura feroviară: Gările Roşiori Nord, Caracal şi Filiaşi, modernizate cu 47,5 milioane de lei

  • Gările Roşiori Nord, Caracal şi Filiaşi vor fi modernizate cu 47,5 milioane de lei, bani din Programul Transporturi 2021-2027.
  • CFR SA a anunţat luni că a lansat licitaţiile pentru proiectele tehnice şi lucrările de modernizare.
107 afișări
Imaginea articolului Investiţii în infrastructura feroviară: Gările Roşiori Nord, Caracal şi Filiaşi, modernizate cu 47,5 milioane de lei

Investiţii în infrastructura feroviară: Gările Roşiori Nord, Caracal şi Filiaşi, modernizate cu 47,5 milioane de lei

Compania CFR SA anunţă că SRCF Craiova a lansat licitaţiile pentru modernizarea staţiilor Roşiori Nord, Caracal şi Filiaşi, investiţie în valoare totală estimată de 47.526.140,73 lei, sursa de finanţare fiind prevăzută în Programul Transporturi (PT) 2021 - 2027.

Licitaţiile publice vizează elaborarea proiectelor tehnice şi execuţia lucrărilor de modernizare a celor trei staţii de cale ferată, termenul pentru deschiderea ofertelor fiind 14 mai 2024.

Sursa de finanţare va fi asigurată din fonduri externe nerambursabile din Programul Transporturi şi de la bugetul de stat, durata pentru elaborarea proiectului tehnic, pentru toate cele 3 obiective, va fi de 9 luni, iar execuţia lucrărilor va dura 20 de luni pentru staţia Roşiori Nord, 11 luni pentru Staţia Caracal şi 26 de luni pentru staţia Filiaşi.

Modernizarea include următoarele lucrări reabilitarea clădirilor de călători Roşiori Nord şi Caracal, construcţie nouă de călători în staţia Filiaşi, săli de aşteptare, spaţii comeriale, grupuri sanitare pe categorii de gen şi pentru persoanele cu dizabilităţi, inclusiv spaţiu pentru Mama şi Copilul, montare de panouri fotovoltaice în staţiile Roşiori Nord şi Filiaşi, iar în staţia Caracal panouri fonoabsorbante, reamenajarea zonelor adiacente şi a platformelor staţiilor, modernizarea peroanelor şi a copertinelor, prelungirea/supraînalţarea peroanelor şi amenajeare rampe de acces, modernizarea instalaţiilor de telecomunicaţii, siguranţa circulaţie, sistem modern de informare a publicului călător, sistem de supraveghere video şi amenajare zone de parcare auto/biciclete.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici