Irlanda este prima ţară din UE care va relua exporturile de carne de vită către SUA, după 15 ani

Irlanda este prima ţară din Uniunea Europeană (UE) care va relua exporturile de carne de vită către Statele Unite, după ce SUA au interzis importurile din Europa în urmă cu peste 15 ani, din cauza unei crize provocate de boala vacii nebune în Europa.

769 afișări
Imaginea articolului Irlanda este prima ţară din UE care va relua exporturile de carne de vită către SUA, după 15 ani

Irlanda este prima ţară din UE care va relua exporturile de carne de vită către SUA, după 15 ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministrul irlandez al Agriculturii, Simon Coveney, a anunţat că autorităţile americane au efectuat controale la unităţile de producţie din Irlanda în ultimii doi ani, relatează Financial Times.

El a declarat că recâştigarea accesului pe pieţele americane reprezintă "un premiu important", în condiţiile în care 10% din necesarul de carne de vită, estimat la 11 milioane de tone de către autorităţile irlandeze, reprezintă importuri.

Totodată, autorităţile estimează că exporturile anuale de carne de vită ale Irlandei către SUA s-ar putea ridica la 25 de milioane de euro, potrivit abc News.

Comisia Europeană a salutat ridicarea interdicţiilor importului de carne de vită din Irlanda, apreciind această acţiune drept o recunoaştere a "măsurilor importante şi eficiente luate de UE pentru eradicarea encefalopatiei spongiformă bovină". Totodată, comisarii pentru sănătate, comerţ şi agricultură au afirmat că SUA trebuie să extindă accesul tuturor ţările UE pe piaţa americană.

În martie anul trecut, Statele Unite au ridicat în mod formal interdicţia de a importa carne de vită din ţările UE.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici