Isărescu: Dezbaterile economice sunt caracterizate de trivialitate. Situaţia trebuie să înceteze

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a afirmat miercuri că se creează foarte multe confuzii în cadrul dezbaterilor economice, iar trivialitatea care le caracterizează este extrem de periculoasă şi trebuie să înceteze.

32 afișări
Imaginea articolului Isărescu: Dezbaterile economice sunt caracterizate de trivialitate. Situaţia trebuie să înceteze

Isărescu: Dezbaterile economice sunt caracterizate de trivialitate. Situaţia trebuie să înceteze (Imagine: Alin Matei/Mediafax Foto)

"Sunt foarte multe confuzii. Societatea românească are nevoie mai mult ca oricând de dezbateri profesioniste şi trebuie să facem eforturi pentru a le traduce într-un limbaj mai accesibil. Nu trebuie să continue trivialitatea dezbaterilor economice. Este un lucru extrem de periculos", a spus Isărescu, la seminar organizat la BNR.

El a afirmat că trebuie iniţiată o ofensivă pentru "a repune în drepturi" problemele financiare şi economice, pentru că altfel punctele de vedere ale economiştilor şi ale finanţiştilor vor fi în mare măsură pe lângă subiectul economic şi financiar.

"Ne revine sarcina nouă, economiştilor şi finanţiştilor, să fim mai vocali. Avem însă un mare dezavantaj, nu putem să facem rating", a explicat Isărescu.

Afirmaţiile guvernatorului BNR vin după ce a urmărit marţi seara o dezbatere televizată în care s-a exprimat indignarea că a crescut rezerva BNR.

"Aşa o pacoste pe capul României, că ne-a crescut rezerva", a spus Isărescu.

Guvernatorul BNR a explicat că rezerva valutară asigură stabilitatea financiară, precum şi stabilitatea cursului de schimb.

"Noţiunea aceasta de stabilitate pare un dat, dar e la fel ca sănătatea, începi să îţi dai seama ce importantă e când n-o mai ai", a mai spus Isărescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici