Italia a redus estimările de creştere economică şi le-a majorat pe cele privind datoriile

Italia a redus, joi, estimările referitoare la creşterea economică în acest an şi 2011 şi le-a majorat în schimb pe cele referitoare la datoria publică, în condiţiile în care temerile referitoare la extinderea crizei financiare din Grecia în alte state din zona euro sunt în creştere.

33 afișări
Imaginea articolului Italia a redus estimările de creştere economică şi le-a majorat pe cele privind datoriile

Italia a redus estimările de creştere economică şi le-a majorat pe cele privind datoriile (Imagine: Mediafax Foto)

Ministerul Economiei a revizuit uşor prognoza de creştere economică aferentă acestui an, de la 1,1% la 1%. Pentru 2011, este anticipat un avans de 1,5%, în loc de 2%.

În schimb, autorităţile au majorat prognoza privind datoria publică din 2010 de la 116,9% la 118,4% din PIB.

Pentru anul viitor este anticipată o datorie de 118,7% din PIB, în loc de 116,5%, iar în 2012 de 117,2% în creştere de la estimarea de 114,6% din PIB.

Standard&Poor's a reiterat, joi, că perspectiva ratingului Italiei este stabilă, după ce spreadul obligaţiunilor italiene faţă de cele germane a crescut la circa 1,3 puncte procentuale, în urma zvonurilor că agenţia ar putea retrograda ratingul acestei ţări.

Moody's a publicat, joi, un raport potrivit căruia sistemul bancar italian se va confrunta cu un risc major, dacă va avea loc o creştere a presiunii asupra datoriilor suverane.

O sursă din Banca Italiei a respins aprecierea, afirmând că băncile italiene sunt solide.

Guvernul de la Roma nu a modificat estimarea privind deficitul bugetar, anticipat la 5% din PIB în 2010 şi 3,9% din PIB în 2011.

Deficitul ar urma să scadă la 2,7% din PIB în 2012.

Italia beneficiază de ratingul "AA-" din partea Fitch, "A+" din partea Standard&Poor's şi "Aa2" de la Moody's. Perspectiva acestor ratinguri este stabilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici