Japonia vrea un acord rapid de liber schimb cu UE

Japonia a pledat, marţi, la Bruxelles, pentru încheierea rapidă a unui acord de liber schimb cu Uniunea Europeană, în condiţiile în care economia este afectată de consecinţele cutremurului şi tsunamiului din martie.

336 afișări
Imaginea articolului Japonia vrea un acord rapid de liber schimb cu UE

Japonia vrea un acord rapid de liber schimb cu UE

"Lansarea unui acord economic şi comercial ar fi un gest bun", a declarat Satoru Satoh, purtător de cuvânt al ministrului japonez al Afacerilor Externe, Takeaki Matsumoto, care s-a aflat luni şi marţi într-o vizită la Bruxelles.

El a arătat că este un moment foarte important pentru Japonia, care suferă în urma cutremurului, iar economia este sarcina cea mai importantă.

Întâlnirile între Matsumoto şi comisarul petnru Comerţ, Karel De Gucht, şi cel pentru Piaţa Internă, Michel Barnier, nu au permis progrese tangibile, dar acestea ar putea avea loc la summitul UE-Japonia prevăzut pentru 27-28 mai, au indicat reprezentanţii ambelor părţi.

În urma seismului, şefii de state şi de guverne din UE s-au declarat în martie pregătiţi pentru consolidarea relaţiilor cu Japonia şi lansarea unor posibile negocieri pentru un acord de liber schimb.

În octombrie 2010, UE a încheiat cu Coreea de Sud primul său acord de liber schimb important cu un stat asiatic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici