Jeffrey Franks despre întâlnirea de la Ministerul Muncii: Am avut discuţii excelente

Şeful delegaţiei Fondului Monetar Internaţional, Jeffrey Franks, la ieşirea de la întâlnirea de joi cu secretarul de stat în Ministerul Muncii, Valentin Mocanu, care a durat o oră şi jumătate, a declarat doar că a avut discuţii excelente.

78 afișări
Imaginea articolului Jeffrey Franks despre întâlnirea de la Ministerul Muncii: Am avut discuţii excelente

Jeffrey Franks despre întâlnirea de la Ministerul Muncii: Am avut discuţii excelente (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Întrebat dacă este posibilă reducerea contribuţiilor sociale, Jeffrey Franks a spus că nu comentează.

Şi secretarul de stat Valentin Mocanu, a refuzat să facă declaraţii privind întâlnirea cu reprezentanţii FMI.

Reprezentanţi ai FMI apreciau că reducerea contribuţiilor sociale pentru angajatori poate fi operată doar dacă există garanţii că vor fi respectate ţintele fiscale din 2011 şi 2012, an în care deficitul bugetar trebuie să scadă sub 3% din PIB.

"Dacă vrei să faci aceste ajustări trebuie să te uiţi atât la anul 2011, cât şi la 2012, când deficitul trebuie să coboare la sub 3% din PIB", afirmau, miercuri, surse apropiate discuţiilor dintre autorităţi şi delegaţia FMI.

Pentru acest an, Guvernul s-a angajat să reducă deficitul bugetar la 4,4% din PIV, după ce anul trecut indicatorul s-a plasat la 6,5% din PIB.

Autorităţile au anunţat în mai multe rânduri că analizează reducerea CAS.

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, spunea în 14 aprilie că instituţia pe care o conduce "analizează foarte serios" reducerea contribuţiilor sociale pentru angajator, iar această măsură se va decide împreună cu FMI şi Comisia Europeană.

O misiune comună a FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale se află la Bucureşti, în perioada 27 aprilie-9 mai, pentru prima evaluare a noului acord.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici