Lamborghini şi Lotus au anunţat lansarea ultimelor maşini pe benzină

  • Lamborghini a dezvăluit care va fi ultimul său supercar cu motor V12 doar pe benzină.
  • Deşi vor exista mai multe modele V12 Lamborghini în viitor, acestea vor fi hibrid, a anunţat producătorul italian, citat de CNN.
2797 afișări
Imaginea articolului Lamborghini şi Lotus au anunţat lansarea ultimelor maşini pe benzină

Lamborghini şi Lotus au anunţat lansarea ultimelor maşini pe benzină

Lamborghini, care a construit maşini cu motoare mari aproape 60 de ani, este unul dintre producătorii de supermaşini, printre care Ferrari şi McLaren, care vor produce maşini sport hibrid sau modele complet electrice pentru a respecta reglementările din ce în ce mai stricte privind emisiile de carbon.

Marţi, şi Lotus, producătorul britanic de maşini sport cu aspect exotic, a prezentat ultima sa maşină pe benzină, Emira. Toate modelele viitoare Lotus vor fi pur electrice, a anunţat compania, care este deţinută de compania chineză Geely, care deţine şi Volvo, un alt producător care intenţionează să devină complet electric.

Noul Lamborghini Aventador LP 780-4 Ultimae este ultimul dintr-o serie de supercar-uri cu motoare cu 12 cilindri care începe cu Miura din 1966, considerată ca fiind primul supercar modern. A urmat Countach, care a devenit prototipul supercarului Lamborghini. Caroseria sa a fost copiată de fiecare maşină sportă Lamborghini de atunci, inclusiv de Aventador.

Celălalt model de maşină sport al Lamborghini, Huracán cu motor V10, va continua ca model pe benzină până în 2024, a declarat Stephan Winkelmann, director executiv al Lamborghini.

Lamborghini a anunţat anterior că, până la sfârşitul anului 2024, fiecare model produs va fi un hibrid plug-in. Aceste maşini vor combina baterii puternice şi motoare electrice cu un motor cu ardere internă pentru a furniza puterea, greutatea redusă şi sunetul motorului cerute de cumpărătorii de supercaruri, a spus Winkelmann.

Când ultimul model pe benzină al lui Lotus, Emira, va intra în producţie, în primăvara anului viitor, acesta va fi alimentat de acelaşi motor Toyota V6 care a fost utilizat în alte maşini Lotus, precum Exige şi Evora.

Câteva luni mai târziu va fi produs şi cu un motor cu 4 cilindri fabricat de AMG, divizia de performanţă a Mercedes-Benz. Motorul AMG, primul care va fi utilizat într-o maşină Lotus, va fi oferit cu o nouă transmisie automată cu dublu ambreiaj similar cu cele utilizate în maşinile de curse.

Următoarea maşină a lui Lotus va fi Evlja, un supercar complet electric de 1.900 de cai putere, care va costa 2 milioane de dolari. Cu preţul şi puterea sa enorme, Evija este departe de produsele obişnuite Lotus. Lotus intenţionează să producă, totuşi, şi maşini sport electrice mai accesibile şi, pentru prima dată în istoria mărcii, modele practice precum SUV-urile crossover.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici