Licitaţia Loteriei pentru un centru de perfecţionare la Buşteni de 10 milioane euro a fost anulată

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) şi Curtea de Apel Bucureşti au hotărât să anuleze licitaţia organizată de Loteria Română pentru construirea unui centru de perfecţionare în Buşteni, contract estimat la 41,7 milioane de lei (aproape 10 milioane de euro).

262 afișări
Imaginea articolului Licitaţia Loteriei pentru un centru de perfecţionare la Buşteni de 10 milioane euro a fost anulată

Licitaţia Loteriei pentru un centru de perfecţionare la Buşteni de 10 milioane euro a fost anulată (Imagine: Mediafax foto)

"Anulată conform deciziei CNSC 4440/C3/4778-5122/12.10.2011 şi Deciziei Civile 2652/07.11.2011, irevocabilă, emisă de Curtea de Apel Bucureşti", se arată într-un anunţ publicat pe site-ul www.e-licitatie.ro.

Licitaţia a fost contestată de CMV Real Invest SRL Bucureşti, o societate specializată în domeniul consultanţei pentru afaceri şi management şi controlată de două persoane fizice - Marin Valcea şi Vlad Valcea.

În 2009, societatea a avut un singur angajat şi a raportat o cifră de afaceri de 837.410 lei şi un profit net de 394.354 lei. Cifrele pentru 2010 nu sunt disponibile pe site-urile Ministerului Finanţelor şi Registrul Comerţului.

Prin cererile înaintate, CMV Real Invest a solicitat modificarea şi/sau completarea şi/sau eliminarea unor prevederi ale documentaţiei de atribuire şi, în subsidiar, anularea procedurii de atribuire.

"Admite prima contestaţie şi, pentru imposibilitatea luării unor unor măsuri de remedire a procedurii de atribuire, dispune anularea acesteia. Respinge cea de-a doua contestaţie, ca rămasă fără obiect", se spune într-o decizie a CNSC din 12 octombrie 2011.

Anunţul de participare a fost publicat de Loteria Română la începutul lunii septembrie, iar deschiderea ofertelor avea ca termen data de 14 octombrie.

Prin execuţia centrului, Loteria urmărea îmbunătăţirea activităţii companiei privind ridicarea nivelului de pregătire a tuturor salariaţilor întreprinderii, potrivit datelor din caietul de sarcini.

Centrul de perfecţionare urma să fie construit pe un teren de circa 10.000 de metri pătraţi, aflat în proprietate companiei situat în Buşteni.

Clădirea, desfăşurată de aproximativ 2.500 metri pătraţi, urma să fie dotată cu un restaurant cu o capacitate de 200 de persoane, o sală de conferinţe pentru circa 250 de persoane, 6 săli de curs şi o sală multimedia pentru aproximativ 100 persoane, precum şi o sală pentru recreere şi una pentru expoziţii.

În 2010, Loteria a avut un număr mediu de 2.806 angajaţi şi a consemnat o cifră de afaceri de 1,1 miliarde de lei, în scădere cu 22,7%, iar profitul net a coborât cu 19,5%, la 121,15 milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici