Liderii de la Davos spun că depinde de manageri să oprească demisiile silenţioase

334 afișări
Imaginea articolului Liderii de la Davos spun că depinde de manageri să oprească demisiile silenţioase

Este responsabilitatea managerilor şi a liderilor de afaceri să prevină demisiile silenţioase după ce pandemia a schimbat fundamental condiţiile de muncă, potrivit unui grup de manageri şi profesionişti în domeniul resurselor umane de la Forumul Economic Mondial, conform Bloomberg.

“Este treaba liderilor de sus în jos să rezolve această problemă”, a declarat marţi, la Davos, Anjali Sud, director executiv al Vimeo. “Trebuie să comunicăm foarte diferit”, a observat ea, adăugând că nu crede că majoritatea liderilor se simt echipaţi pentru a face acest lucru.

Termenul “demisie silenţioasă” a fost inventat în timpul pandemiei pentru a-i descrie pe cei care, lucrând de acasă şi simţindu-se deconectaţi de angajatori, au trecut în linişte la a contribui doar cu minimul necesar, acordând prioritate vieţii lor private. Potrivit unui sondaj Gallup publicat în septembrie, aproximativ jumătate dintre lucrătorii americani îndeplinesc astfel de condiţii.

Fenomenul este continuarea aşa numitei “mari demisii”, un termen pentru a descrie un val de plecări în special a personalului tânăr în urma pandemiei, potrivit psihologului organizaţional Adam Grant de la Universitatea din Pennsylvania.

Este de dezbătut dacă fenomenul este o relaxare condamnabilă sau pur şi simplu un act de autoapărare după ce cultura hustle nu a dat roade în ceea ce îi priveşte. În timp ce angajatorii şi lucrătorii tind, în mod natural, să fie de părţi diferite ale acestui argument, există un sprijin tot mai mare pentru opinia că şefii sunt cei care trebuie să prevină demisia interioară, managerii răi ameninţând moralul, angajamentul şi performanţa.

Faptul că multe companii au realizat interviuri de ieşire cu angajaţii care pleacă în această perioadă a fost o idee bună, a spus Grant, dar “aş prefera să văd angajatorii realizând interviuri de intrare sau interviuri de şedere”.

Oferirea mobilităţii şi a vizibilităţii lucrătorilor în ceea ce priveşte evoluţia carierei lor este, de asemenea, esenţială pentru a evita demisia în linişte, potrivit lui Thierry Delaporte, CEO al multinaţionalei indiene de IT Wipro Ltd.

“Este un aspect incredibil de important nu doar pentru a păstra nu doar corpul, ci şi inima, iar noi le vrem pe amândouă”, a spus Delaporte.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici