Linie feroviară de tip TGV, între România şi Ungaria

Ministerul Transporturilor va realiza anul viitor un studiu de fezabilitate pentru realizarea unei linii feroviare de mare viteză de tip TGV, care să lege Bucureştiul de Budapesta, în urma rezultatelor urmând să fie selectat şi modul de finanţare, a declarat, vineri, ministrul Ludovic Orban.

48 afișări
Imaginea articolului Linie feroviară de tip TGV, între România şi Ungaria

România şi Ungaria ar putea fi legate printr-o linie feroviară de tip TGV

Orban a precizat că cele două modalităţi de finanţare avute în vedere sunt fondurile interne sau creditele externe.

"Vom fi integraţi pe deplin în UE atunci când din Bucureşti vom ajunge cu trenul în 7-8 ore la Paris sau în 11-12 ore cu maşina", a declarat Ludovic Orban, la conferinţa "Transporturile şi infrastructura în România".

Potrivit ministrului, Ungaria a identificat deja surse de finanţare pentru realizarea liniei pe teritoriul său, până la Budapesta.

Orban a adăugat că autorităţile române doresc să asigure o viteză minimă de 120 kilometri pe oră pe coridoarele feroviare de transport IV şi IX, pentru a lega România de liniile europene de mare viteză.

Coridorul de transport pan-european IV face legătura între sud-estul şi centrul Europei, în timp ce coridorul IX leagă nordul şi sudul continentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici