Lira sterlină a scăzut la minimul ultimelor trei săptămâni

Lira sterlină a scăzut la minimul ultimelor trei săptămâni, după ce sondajele arată că mai mulţi britanici sunt în favoarea părăsirii Uniunii Europene, cee ace învie îngrijorările legate de faptul că Referendumul din 23 iunie va duce la o criză globală, scrie Bloomberg.

3359 afișări
Imaginea articolului Lira sterlină a scăzut la minimul ultimelor trei săptămâni

Lira sterlină a scăzut la minimul ultimelor trei săptămâni

Luni dimineaţă lira a scăzut cu 0,95% în raport cu dolarul. Lira s-a depreciat în raport cu toate cele 10 valute principale, la două ore după ce studiile arată că britanici sunt pregătiţi să voteze ieşireadin UE.

Aşteptările ca lira să ajungă la un minim faţă de dolar luna viitoare au ajuns la maximul ultimilor şapte ani.

Banca Angliei a anunţat că îngrijorările legate de referendum afectează puternic creşterea economică a Marii Britanii, în timp ce organizaţiile financiare globale precum OECD sau FMI avertizează despre o prăbuşire a regatului dacă acesta votează pentru ieşirea din UE.

"Un vot pentru ieşirea din UE ar duce la o serie de incertitudini. Ar putea fi cu atât mai grav pentru UE încât ieşirea din spaţiul comunitar ar putea atrage acelaşi răspuns din partea mai multor membri", a spus Selah Trinh, de la Royal Bank of Canada.​

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici