Logitech negociază achiziţionarea producătorului de căşti Plantronics

Producătorul elveţian de hardware Logitech International dicută preluarea Plantronics Inc, producător american de căşti Bluetooth şi căşti de jocuri, informează Reuters.

536 afișări
Imaginea articolului Logitech negociază achiziţionarea producătorului de căşti Plantronics

Logitech negociază achiziţionarea producătorului de căşti Plantronics

Tranzacţia va fi cea mai mare achiziţie a companiei Logitech şi va ilustra efortul companiei de a-şi diversifica afacerile. În plus, poate fi privită şi ca o încercare a celor două companii de a-şi menţine costurile de producţie după creşterea tarifelor la importurile din China ale Statele Unite.

Logitech a oferit mai mult de 2,2 miliarde de dolari pentru a achiziţiona Plantronics, a spus o sursă anonimă. La sfârşitul şedinţei bursiere de vineri, Plantronics avea o capitalizare de piaţă de aproximativ 2 miliarde de dolari.

În cazul în care negocierile se vor dovedi de succes, o înţelegere între Logitech şi Plantronics ar putea să apară cât mai devreme săptămâna viitoare, au spus sursele, avertizând că este de asemenea posibil să nu se ajungă la un acord.

Logitech şi Plantonics s-au aflat sub presiune ca urmare a apariţiei unor noi oferte, nu numai din partea unor producători de echipamente de reţea, cum ar fi Cisco Systems Inc, ci şi din partea unor companii importante de tehnologie precum Microsoft şi Google.

Înfiinţată în 1981, Logitech se concentrează pe accesoriile care beneficiază de creşterea cloud computing-ului, cum ar fi articolele pentru jocuri, muzică, conectivitate inteligentă la domiciliu şi videoconferinţe. Compania din Lausanne are o capitalizare de piaţă de 5,6 miliarde de dolari.

Anul trecut, Logitech a achiziţionat ASTRO Gaming pentru 85 de milioane de dolari pentru a se extinde în sectorul jocurilor video.

Plantronics, din Santa Plant, California, realizează sisteme de comunicaţii, căşti fără fir, sisteme de conferinţe şi software. Fondată în 1961, primele produse ale Plantronics erau căşti pentru piloţii companiilor aeriene. Ulterior, a devenit cunoscută vânzarea căştilor către NASA, inclusiv cele purtate de Neil Armstrong pe Lună, în 1969.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici