Lovitură de teatru la ONJN: preşedintele instituţiei a fost schimbat de premier după 5 zile

Oficiliul Naţional pentru Jocuri de Noroc, organism de reglementare şi control pe piaţa jocurilor de noroc în România, are un nou preşedinte.

1106 afișări
Imaginea articolului Lovitură de teatru la ONJN: preşedintele instituţiei a fost schimbat de premier după 5 zile

Lovitură de teatru la ONJN: preşedintele instituţiei a fost schimbat de premier după 3 zile

Instalat joi, 16 iunie, în funcţia de preşedinte, Tudor Simota a fost eliberat din funcţie astăzi, 20 iunie. Simota fusese numit ca urmare a deciziei Coaliţiei de guvernământ de a demite fosta conducere.

În plus, aflat în concediu începând cu 16 iunie, Simota n-a apucat să semneze niciun document.

Acum, liberalii conduşi de premierul Nicolae Ciucă s-au răzgândit şi l-au pus în funcţie pe vicepreşedintele Mihail-Silviu Pocora, decizie apărută deja în Monitorul Oficial (foto jos).

Postul de preşedinte la ONJN este unul exclusiv politic, urmând ca Simota să revină pe postul de execuţie pe care-l deţinea înainte de numire, cel de director general al instituţiei.

Frământările interne de la ONJN au legătură cu faptul că trioul politic PNL-PSD-UDMR doreşte impozitatea jocurilor de noroc cu 40%, în încercarea de a aduce mai mulţi bani la buget. Măsura a fost contestată puternic din interiorul fenomenului (AICI, detalii).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici