Lucian Anghel a primit un nou mandat de preşedinte al CA al Bursei de Valori Bucureşti

Preşedintele Consiliului de Administraţie (CA) al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), Lucian Anghel, a primit luni din partea acţionarilor un nou mandat, de patru ani, în fruntea CA, după o şedinţă care a durat aproximativ zece ore şi a fost marcată de probleme tehnice la numărarea voturilor.

618 afișări
Imaginea articolului Lucian Anghel a primit un nou mandat de preşedinte al CA al Bursei de Valori Bucureşti

Lucian Anghel a primit un nou mandat de preşedinte al CA al Bursei de Valori Bucureşti (Imagine: Octav Ganea / Mediafax.ro)

Anghel este şi director general al BCR Pensii, societate de administrare a fondurilor de pensii private şi facultative, iar pentru postul de membru în CA al BVB a fost propus de BCR.

Mai devreme în cursul aceleiaşi şedinţe, acţíonarii au ales şi membrii noului Consiliu de Administraţie, al cărui mandat începe din luna ianuarie.

Cinci dintre actualii membrii ai CA au primit mandate noi, aceştia fiind Lucian Anghel, Dan Paul, Robert Cosmin Pană, Valerian Ionescu şi Octavian Molnar. Noii membri sunt Otto Naegeli, Gabriel Marica, Radu Toia şi Cristian Micu.

Din actualul CA al Bursei nu se vor mai regăsi în noul Consiliu de Administraţie Pompei Lupşan, Stere-Constantin Farmache, Galina-Narcisa Oprea şi Matjaz Schroll.

Actualul CA al BVB este condus de Lucian Anghel, din funcţia de preşedinte, şi îi include pe Pompei Lupşan - vicepreşedinte, Dan-Viorel Paul - vicepreşedinte, Robert Cosmin Pană - secretar general, Stere-Constantin Farmache - membru, Valerian Ionescu - membru, Galina-Narcisa Oprea - membru, Octavian Molnar - membru şi Matjaz Schroll - membru.

Alegerea Consiliului de Administraţie a întârziat din cauza unor defecţiuni tehnice la sistemul de numărare a voturilor, într-un final acestea fiind numărate manual.

La cererea unor acţionari, pentru votul de alegere a preşedintelui a fost verificat cvorumul, întrucât după votul pentru CA o serie de acţionari au părăsit sala.

Conducerea BVB a convocat la începutul lunii noiembrie acţionarii pentru alegerea unui nou Consiliu de Administraţie în locul celui actual, căruia îi expiră mandatul la începutul anului următor. Mandatele membrilor, inclusiv cel al preşedintelui, vor avea o durată de patru ani.

Cele nouă posturi de membri în CA au atras 16 candidaţi, aceştia fiind Lucian Anghel - actualul preşedinte, propus de BCR, Stere Farmache, membru în CA şi fost preşedinte al BVB, Dan Paul -vicepreşedinte al BVB şi preşedinte al Asociaţiei Brokerilor, Ovidiu Sergiu Pop - propus de societatea de brokeraj Intervam, Alina Constantinescu - propusă de acţionarul Ştefan Gioga, Claudiu Doroş - propus de SIF Moldova, Lucian Dobre - în nume propriu, Graţian Ilie - în nume propriu, Valerian Ionescu - membru în CA şi susţinut de BCR, Pompei Lupşan - membru în CA şi propus de Marin Boris, Gabriel Marica - în nume propriu, Cristian Micu - propus de Nicolae Albu, Octavian Molnar - propus de IFB Finwest, Otto E. Naegeli - susţinut de BERD (acţionar cu 4,99%), Robert Pană - propus de Swiss Capital şi Radu Toia, fost membru în conducerea SIF Transilvania şi candidat în nume propriu.

Bursa de Valori Bucureşti administrează pieţe de acţiuni, obligaţiuni şi alte instrumente financiare, prin platforme reglementate sau sisteme alternative, şi furnizează o gama variată de servicii participanţilor la pieţele financiare. Bursa de Valori Bucureşti este o companie listată pe propria piaţă din 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici