Lufthansa a accesat un ajutorul de stat de la Consiliul Judeţean Sibiu. Campania va primii 1,3 euro per loc

Compania Lufthansa va relua frecvenţa zilnică a zborurilor Sibiu – Munchen urmând ca în programul de operare aferent sezonului de iarnă 2021 să atingă un nivel de 12 frecvenţe săptămânale, din 1 iulie, ca urmare a accesării sprijinului listat de Consiliul Judeţean Sibiu.

751 afișări
Imaginea articolului Lufthansa a accesat un ajutorul de stat de la Consiliul Judeţean Sibiu. Campania va primii 1,3 euro per loc

Lufthansa a accesat un ajutorul de stat de la Consiliul Judeţean Sibiu. Campania va primii 1,3 euro per loc de la stat

Consiliul Judeţean Sibiu şi Deutsche Lufthansa AG au încheiat contractul de acordare a ajutorului financiar în baza Schemei de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii companiilor aeriene în contextul crizei economice generate de pandemia COVID–19, autorizată de Compania Europeană prin Decizia nr. SA59156, emisă la 20 noiembrie 2020.

Potrivit unui comunicat transmis de CJ Sibiu, compania aeriană Deutsche Lufthansa AG a fost prima companie care a accesat această măsură de sprijin, după publicarea anunţului.

Practic, LUfthansa va primit câte 1,3 euro pentru fiecare din cele 101.160 de locuri pentru o perioadă de 12 luni consecutive, începând cu 1 iulie.

„Cadrul temporar pentru măsuri de ajutor de stat al Comisiei Europene a constituit o pârghie în asigurarea unei redresări mai rapide a acestui sector afectat în urma pandemiei, menţinând totodată condiţiile de concurenţă echitabile pe piaţa unică. Schema de ajutor încurajează companiile aeriene să aloce un minim de 50% din capacitatea avută în anul 2019 pentru a o putea accesa. Iată că în cel mai scurt timp am putut semna un prim contract cu compania aeriană germană Lufthansa şi sperăm că vor urma şi alte contracte. În cazul companiei Lufthansa, aceasta şi-a asumat o capacitate de operare la şi de la Aeroportul Internaţional Sibiu de 65% faţă de capacitatea alocată în anul 2019 şi va primi câte 1,3 euro pentru fiecare din cele 101.160 de locuri pentru o perioadă de 12 luni consecutive, începând cu data de 1 iulie”, a declarat Daniela Cîmpean, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.

Obiectivul principal al acestei scheme este acela de restabilire graduală a cererii în ceea ce priveşte relansarea traficului la şi de la Aeroportul Internaţional Sibiu, precum şi de a minimiza impactul economic resimţit puternic de către industria aviatică provocat de pandemia COVID-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici