Lufthansa avertizează că va rămâne fără bani în câteva săptămâni

  • Compania aeriană germană a raportat pierderi de aproximativ 1,2 miliarde de euro în primele trei luni ale anului 2020
  • Lufthansa se aşteaptă la o pierdere "considerabil mai mare" în următorul trimestru
  • Avertismentul Lufthansa vine după ce Virgin Australia, al doilea cel mai mare transportator din Australia, a intrat în administrare voluntară
467 afișări
Imaginea articolului Lufthansa avertizează că va rămâne fără bani în câteva săptămâni

Sursa foto: Profimedia

Din cauza pandemiei de COVID-19, Lufthansa şi-a lăsat la sol aproape toate avioanele şi a dezafectat permanent peste 40 de aeronave. Lufthansa şi companiile din subordine, Austrian Airlines, Brussels Airlines şi Swiss, operează zboruri de repatriere pentru cetăţenii blocaţi, însă programul regulat al grupului a fost redus la doar 5% din capacitatea sa de dinainte de criză.

"În prezent, nu este posibil să se prevadă când companiile aeriene ale grupului vor putea relua operaţiunile de zbor dincolo de actualul program de zbor de repatriere", a declarat compania într-un comunicat.

“Întrucât companiile aeriene se confruntă cu o criză fără precedent, avem nevoie disperată de sprijin financiar şi de reglementare din partea guvernului european”, se arată în comunicatul emis de Lufthansa.

Avertismentul Lufthansa vine după ce Virgin Australia, al doilea cel mai mare transportator din Australia, a intrat în administrare voluntară, după ce nu a reuşit să obţină un pachet de salvare guvernamental.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici