Mai puţin de jumătate dintre cetăţenii cu vârsta de muncă sunt salariaţi - statistică / Judeţele care înregistrează cele mai mici ponderi

Circa 41% dintre românii cu vârsta de muncă sunt salariaţi, conform calculelor ZF făcute pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS).

1047 afișări
Imaginea articolului Mai puţin de jumătate dintre cetăţenii cu vârsta de muncă sunt salariaţi - statistică / Judeţele care înregistrează cele mai mici ponderi

Calculele au inclus persoanele cu vârsta cuprinsă între 15 şi 64 de ani incluse în statisticile cu privire la populaţia rezidentă a României la începutul anului 2022.

Astfel, populaţia rezidentă cu vârsta cuprinsă între 15 şi 64 de ani era de 12,3 milioane de persoane la începutul acestui an, iar numărul salariaţilor măsurat de INS este de circa 5,1 milioane.

La nivel de judeţe, cinci dintre ele au înregistrat o pondere mai mică de 30% a salariaţilor din totalul populaţiei cu vârsta cuprinsă între 15 şi 64 de ani. Cea mai mică pondere a fost în Giurgiu, de 24%. A doua cea mai mică pondere a fost în Botoşani, de 25%, iar a treia este cea din Vaslui, de 26%.

Cea mai mare pondere a fost înregistrată în Bucureşti, de 87%, urmată de cea din Cluj, de 58%, şi de cea din Braşov, de 56%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici