Marile economii ale lumii sunt aproape de un acord pentru o taxă bancară globală

Marile economii ale lumii sunt aproape de un acord privind instituirea unei taxe la nivel mondial pentru bănci, a declarat premierul Marii Britanii, Gordon Brown, arătând, însă, că sunt şanse reduse ca o înţelegere să fie încheiată la următoarea reuniune G20, din iunie, potivit Financial Times (FT).

42 afișări
Imaginea articolului Marile economii ale lumii sunt aproape de un acord pentru o taxă bancară globală

Marile economii ale lumii sunt aproape de un acord pentru o taxă bancară globală (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Oficialul britanic a afirmat că lumea este pregătită petnru o "taxă globală", notează cotidianul britanic.

Germania, Franţa şi Marea Britanie sunt de acord în termeni generali privind necesitatea unei taxe, a spus el, adăugând că speră şi la adeziunea Statelor Unite.

"Marea Britanie a discutat cu Franţa şi Germania despre ce putem face împreună. Suntem de acord în privinţa unei baze comune", a declarat Brown.

Săptămâna trecută, Franţa şi Germania au susţinut instituirea unei taxe bancare coordonate la nivel internaţional.

Premierul britanic a declarat pentru FT că doreşte să reînvie spiritul cooperării globale, după perioada de declin care a urmat întâlnirii din aprilie 2009 a G20, la Londra.

Chiar dacă peste circa o lună vor avea loc alegeri în Marea Britanie, Brown este angajat într-o campanie internaţională pentru negocierea instituirii unei taxe bancare.

Premierul vrea un acord privind taxa la reuniunea G20 din noiembrie, de la Seul, alături de reguli privind capitalul, care să întărească instituţiile financiare pentru o eventuală nouă criză.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici