Mastercard prognozează o creştere mai slabă a veniturilor

Mastercard a prognozat joi o creştere mai slabă decât se aştepta a veniturilor nete pentru trimestrul al patrulea, semnalând o potenţială moderare a volumului de cheltuieli, în condiţiile în care un mediu economic incert îndeamnă la prudenţă în rândul consumatorilor, potrivit Reuters.

93 afișări
Imaginea articolului Mastercard prognozează o creştere mai slabă a veniturilor

Mastercard prognozează o creştere mai slabă a veniturilor

Semnalele Hawkish din partea Rezervei Federale a SUA, care se aşteaptă să mai majoreze cel puţin o dată rata dobânzii de referinţă până la sfârşitul acestui an, au alimentat temerile că ratele mai mari ar putea să încline economia spre o recesiune.

Acţiunile companiei cu sediul în Purchase, New York, au scăzut cu 3,7% după ce Mastercard a prognozat o creştere procentuală a veniturilor nete în trimestrul al patrulea la un nivel scăzut de două cifre, faţă de estimările LSEG de creştere de peste 16%.

„În timp ce incertitudinea macroeconomică şi geopolitică rămâne ridicată, modelul nostru de afaceri diversificat ne poziţionează bine”, a declarat directorul general Michael Miebach într-un comunicat.

În al treilea trimestru, cheltuielile rezistente au ajutat Mastercard să raporteze un profit peste aşteptări. Excluzând costurile excepţionale, a câştigat 3,39 dolari pe acţiune, faţă de estimarea consensuală de 3,21 dolari pe acţiune.

Creşterea salariilor i-a ajutat până acum pe clienţi să persiste în obiceiurile lor de a cheltui pentru călătorii, cumpărături şi divertisment, în ciuda inflaţiei încă ridicate.

Unii analişti se aşteaptă ca Fed să facă o aterizare lină, un scenariu în care creşterea încetineşte şi inflaţia este ţinută sub control fără o recesiune.

Volumele brute în dolari ale Mastercard, un indicator care reprezintă valoarea totală în dolari a tuturor tranzacţiilor procesate, au crescut cu 11%, la 2.300 de miliarde de dolari în monedă locală, faţă de anul trecut.

Veniturile nete au crescut cu 14%, la 6,5 miliarde de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici