Medvedev estimează că sancţiunile impuse Rusiei vor produce UE pierderi de 90 de miliarde euro

Premierul rus Dmitri Medvedev a estimat, miercuri, la 90 de miliarde de euro în doi ani pierderile posibile pe care le va suferi economia europeană din cauza sancţiunilor occidentale impuse Rusiei pentru rolul în criza din Ucraina.

283 afișări
Imaginea articolului Medvedev estimează că sancţiunile impuse Rusiei vor produce UE pierderi de 90 de miliarde euro

Medvedev estimează că sancţiunile impuse Rusiei vor produce UE pierderi de 90 de miliarde euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Economia noastră a pierdut în urma acestor sancţiuni, cel mai probabil, câteva zeci de miliarde de dolari", a declarat Medvedev, într-un interviu pentru televiziunea publică din Rusia.

Dar, "potrivit calculelor economiştilor noştri, economia europeană, în urma renunţării la contractele cu Rusia şi a adoptării măsurilor restrictive, a pierdut în cursul acestui an 40 de miliarde de euro şi anul viitor va pierde 50 de miliarde de euro", a adăugat premierul rus, care a subliniat că sancţiunile nu au fost "bune pentru niciuna dintre părţi".

Uniunea Europeană, primul partener comercial al Rusiei, a adoptat de la anexarea peninsulei Crimeea, în martie, sancţiuni din ce în ce mai dure împotriva Moscovei, care au afectat din vară cele mai influente bănci publice, lipsite de finanţare, şi sectorul petrolier, vital pentru Rusia.

Multinaţionalele europene au investit masiv în ultimii ani în economia rusă pentru a profita de rata de creştere mai dinamică decât a UE şi de apariţia clasei de mijloc dornice de consum.

Reprezentanţi europeni din mediul de afaceri au criticat în mai multe rânduri adoptarea sancţiunilor occidentale, avertizând în legătură cu impactul asupra economiei europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici