Miniştrii de Finanţe din UE au în vedere înăsprirea legislaţiei în domeniul bugetelor

Miniştrii de Finanţe din Uniunea Europeană vor discuta vineri seara măsuri de înăsprire a legislaţiei comunitare în domeniul bugetar, în condiţiile în care vor să susţină euro şi să evite extinderea crizei datoriilor din Grecia, autorităţile germane insistând pentru acţiuni radicale.

25 afișări
Imaginea articolului Miniştrii de Finanţe din UE au în vedere înăsprirea legislaţiei în domeniul bugetelor

Miniştrii de Finanţe din UE au în vedere înăsprirea legislaţiei în domeniul bugetelor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Euro s-a depreciat în această săptămână faţă de dolar la cel mai redus nivel din ultimii patru ani, din cauza îngrijorării investitorilor faţă de riscurile economice din ţările care folosesc moneda unică.

Autorităţile de la Berlin vor încerca să convingă restul statelor din zona euro de necesitatea respectării stricte a legislaţiei comunitare în domeniul bugetar.

Angela Merkel a pledat pentru înăsprirea măsurilor în domeniul bugetelor, iar Germania a acceptat, joi, să colaboreze cu Franţa pentru rezolvarea crizei datoriilor din Europa, dând astfel un semnal de unitate.

Guvernele din UE încearcă să recâştige încrederea investitorilor, după ce mai multe luni de instabilitate pe pieţele financiare au majorat costul împrumuturilor şi au dus la acordarea unui ajutor de 110 miliarde euro Greciei şi la înfiinţarea unui program de sprijin de 750 miliarde euro destinat statelor europene cu probleme financiare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici