Misiune CE la Bucureşti, simultan cu cele ale FMI şi BM

O misiune a CE se va afla la Bucureşti în perioada 28 octombrie - 9 noiembrie, pentru a evalua respectarea condiţiilor de acordare a asistenţei privind balanţa de plăţi, oferită României de către Uniunea Europeană, iar dacă va fi necesar, o nouă misiune va fi organizată după formarea noului Cabinet.

24 afișări
Imaginea articolului Misiune CE la Bucureşti, simultan cu cele ale FMI şi BM

Misiune CE la Bucureşti, simultan cu cele ale FMI şi BM (Imagine: Mediafax Foto)

"Îndeplinirea acestor condiţii reprezintă o cerinţă obligatorie pentru acordarea sumei de 1 miliard de euro, fonduri UE. Aceasta constituie cea de-a doua tranşă a pachetului de asistenţă financiară pe termen mediu de până la 5 miliarde de euro. Dacă va fi necesar, va fi organizată o nouă misiune după formarea noului guvern. Reprezentanţii Comisiei Europene vor fi însoţiţi de membri ai FMI şi ai Băncii Mondiale", se arată într-un comunicat al CE.

Potrivit comunicatului, "pentru ca această a doua examinare să fie încununată de succes, este necesar să se se elimine riscul de derapaje fiscale de la sfârşitul anului 2009 şi să se adopte bugetul pentru anul 2010, în condiţiile unui deficit bugetar care să nu depăşească 5.9 la sută din PIB".

De asemenea, este necesar să se ajungă la un acord privind politicile fiscale, macroeconomice şi structurale, necesare pentru succesul programului de asistenţă financiară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici