Moody's a coborât ratingurile a patru bănci din Ungaria

Moody's a coborât cu una-trei trepte ratingurile a patru bănci din Ungaria, respectiv Budapest Bank, K&H Bank, Erste Bank Hungary şi MKB Bank, pe fondul situaţiei economice dificile din ţară, care afectează calitatea activelor şi profitabilitatea celor patru instituţii de credit.

167 afișări
Imaginea articolului Moody's a coborât ratingurile a patru bănci din Ungaria

Moody's a coborât ratingurile a patru bănci din Ungaria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nivelul ridicat al creditelor în valută şi expunerea pe sectorul construcţiilor şi piaţa imobiliară au contribuit de asemenea la decizia negativă, potrivit unui comunicat al agenţiei de rating.

Astfel, ratingul Erste Bank Hungary a fost redus de la "Ba3" la "B2".

Calificativul Budapest Bank a fost coborât de la "Ba1" la "Ba3".

K&H Bank a fost retrogradată de la "Ba2" la "Ba3", iar ratingul MKB Bank a fost redus de la "B2" la "Caa2".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici