Moody's ar putea coborî ratingurile datoriilor subordonate a 87 de bănci din 15 state europene

Moody's a anunţat marţi că ia în calcul coborârea ratingurilor datoriilor subordonate (cu prioritate redusă la rambursare - n.r.) ale băncilor din 15 state europene, pentru a reflecta posibila retragere a sprijinului guvernamental, transmite Bloomberg.

245 afișări
Imaginea articolului Moody's ar putea coborî ratingurile datoriilor subordonate a 87 de bănci din 15 state europene

Moody's ar putea coborî ratingurile datoriilor subordonate a 87 de bănci din 15 state europene (Imagine: Shutterstock)

Toate ratingurile subordonate, subordonate junior şi Tier 3 a 87 de bănci europene cu sediul central în ţări unde datoria subordonată presupune sprijin guvernamental au fost plasate sub evaluare pentru retrogradare, se spune într-un comunicat al agenţiei de rating.

Ratingul datoriilor subordonate ar putea fi redus cu două trepte, iar celelatle două tipuri de calificative cu un nivel.

Instituţiile de credit din Spania, Italia, Austria şi Franţa sunt cele mai afectate de evaluările Moody's. Guvernele din Europa se confruntă cu deteriorarea flexibilităţii financiare şi ar putea lua în calcul reducerea sprijinului acordat băncilor, notează agenţia de rating.

Moody's a arătat luni că "escaladarea rapidă" a crizei datoriilor de stat ameninţă ratingurile tuturor statelor europene.

Moneda euro nu a reacţionat semnificativ după comentariile Moody's.

Agenţia a precizat că evaluarea va include BNP Paribas, Societe Generale, UniCredit, Banco Santander, Credit Suisse şi UBS.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici