Mugur Isărescu anticipează o reducere a inflaţiei până la Paşte. Prognoza BNR pentru anul 2020

  • BNR a redus uşor prognoza de inflaţie pentru acest an, la 3%, în scădere cu 0,1 puncte procentuale
  • Mugur Isărescu, anticipează o scădere a preţurilor „până la Paşte”
  • Guvernatorul BNR crede că inflaţia va urma să se plaseze pe o traiectorie ascendentă, dar în interiorul intervalului ţintei
2115 afișări
Imaginea articolului Mugur Isărescu anticipează o reducere a inflaţiei până la Paşte. Prognoza BNR pentru anul 2020

BNR anticipează o reducere a inflaţiei până la Paşte şi reduce uşor prognoza pentru anul 2020

BNR a redus prognoza de inflaţie pentru acest an, la 3%, de la 3,1% cât era estimarea anterioară.

„Prognoza de inflaţie nu arată deloc rău, să sperăm că se va realiza”, a spus, marţi, Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, la prezentarea Raportului trimestrial asupra inflaţiei.

Mugur Isărescu anticipează o scădere a preţurilor „până la Paşte”, iar la sfârşitul primului trimestru al anului, inflaţia ar urma să ajungă la 2,8%.

În prezentarea sa, Isărescu a spus că preţurile carburanţilor ar urma să scadă pe fondul epidemiei de coronavirus, care a redus cererea de petrol şi a condus la o scădere a preţului ţiţeiului.

BNR vorbeşte şi de influenţa perioadei extinse de subperformanţă din industria prelucrătoare a partenerilor externi ai României şi din comerţul internaţional.

În privinţa evoluţiei inflaţiei din ultima perioadă, BNR pune depăşirea limitei superioare a intervalului de variaţie din ultimul trimestru al anului trecut pe şocul venit din partea preţului cărnii de porc, ca urmare a epidemiei globale de pestă porcină africană, precum şi a preţurilor în creştere ale fructelor proaspete, pe fondul condiţiilor meteo nefavorabile, alături de influenţa nefavorabilă a combustibililor.

Inflaţia estimată pentru anul viitor este 3,2%, la acelaşi nivel cu cel din prognoza anteriorară, instituţia mizând pe reducerea preţurilor la combustibil.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici