Napoleon Pop, Silviu Cernea şi Daniel Dăianu, candidaţi independenţi pentru CA la BNR

Napoleon Pop, Silviu Cernea şi Daniel Dăianu candidează ca independenţi pentru un post de membru în Consiliul de Administraţie (CA) al BNR, nefiind susţinuţi oficial de vreun partid parlamentar.

157 afișări
Imaginea articolului Napoleon Pop, Silviu Cernea şi Daniel Dăianu, candidaţi independenţi pentru CA la BNR

Sediul BNR (Imagine: Cristi Movila/Mediafax Foto)

Pop şi Cernea fac parte din actualul CA al BNR, în calitate de membri.

Totuşi, liberalii afirmă că îl vor vota pe Napoleon Pop, ei mai având şi un candidat susţinut oficial pentru postul de viceguvernator al băncii centrale, Bogdan Olteanu.

Iniţial, PSD şi PDL au avut un protocol prin care fiecărui partid îi reveneau trei poziţii în CA, dintre care una executivă la PSD - primviceguvernatorul Florin Georgescu - şi două funcţii executive la PDL, de viceguvernatori, pentru care au fost nominalizaţi Lucian Croitoru şi Cristian Popa.

După ruperea coaliţiei, este puţin probabil ca acest protocol să mai fie valabil şi este de aşteptat ca PSD să susţină candidaturile PNL.

Liberalii l-au propus iniţial pe Daniel Dăianu pentru funcţia de viceguvernator, dar acesta a anunţa că se retrage şi candidează ca independent pentru o funcţie de membru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici