Netcity va optimiza reţelele operatorilor telecom şi le va reduce costurile operaţionale

Utilizarea reţelei de telecomunicaţii Netcity va avea ca efect optimizarea infrastructurii operatorilor, reducerea costurilor aferente mentenanţei şi posibilitatea dezvoltării unui portofoliu extins de servicii telecom şi IT, a declarat directorul comercial al Netcity Telecom, Petru Fuiorea.

103 afișări
Imaginea articolului Netcity va optimiza reţelele operatorilor telecom şi le va reduce costurile operaţionale

Netcity va optimiza reţelele operatorilor telecom şi le va reduce costurile operaţionale (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Proiectul Netcity este un conglomerat de interese, de la cele ale cetăţenilor şi ale administraţiei locale şi centrale până la cele ale operatorilor de profil. Credem că aceştia din urmă pot să îşi optimizeze propria infrastructură prin utilizarea reţelei Netcity, cu impact asupra costurilor operaţionale. De asemenea, prin Netcity operatorii pot elimina aproape integral costurile legate cu mentenanţa propriei reţele", a afirmat, joi, Fuiorea, prezent la conferinţa Mediafax talks about Telecom Industry.

El a adăugat că Netcity va permite operatorilor să dezvolte un portofoliul foarte extins de servicii de telecomunicaţii şi IT, similar unuia prin intermediul propriei reţele.

Fuiorea a spus că proiectul Netcity prevede ca fiecare clădire sau unitate locativă din Bucureşti să fie conectată la această reţea.

"Pe termen lung, implementarea proiectului va conduce la eliminarea cablurilor pozate aerian pe domeniul public. În prezent, primăria Capitalei nu prea câştigă bani din utilizarea de către operatori a domeniului public. În Amsterdam (Olanda), operatorii care nu utilizează reţea de telecomunicaţii a oraşului plătesc o taxă destul de piperată", a spus reprezentantul Netcity.

El a adăugat că, în cel mult o săptămână, Primăria Capitalei poate elimina cablurile de pe stâlpi, posibila operaţiune având însă ca efect întreruperea accesului la servicii de telecomunicaţii pentru mai mult de 70% din clienţii operatorilor din Bucureşti.

"Prin implementarea Netcity, cablurile aeriene vor trece în subteran. Procesul va fi însă de durată", a mai spus Fuiorea.

Potrivit datelor prezentate de Fuiorea, reţeaua Netcity este operaţională pe un traseu care însumează 12 kilometri, alţi 100 de kilometri fiind în diferite stadii de realizare.

"Pentru primii 12 kilometri s-a cheltuit câteva milioane de euro", a spus directorul comercial al Netcity Telecom.

Contractul pentru realizarea reţelei NetCity a fost semnat în iunie 2008, pe o perioadă de 49 de ani, între Primăria Bucureşti şi UTI Systems, alături de firma Netcity Telecom, obiectul fiind realizarea infrastructurii pentru telecomunicaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici