Nissan cumpără o participaţie de 34% şi devine cel mai mare acţionar la Mitsubishi

Nissan Motor va cumpăra o participaţie de 34% din Mitsubishi Motor, în condiţiile în care al doilea producător ca mărime din Japonia vine în ajutorul companiei auto măcinată de scandalul testelor frauduloase, informează Bloomberg.

745 afișări
Imaginea articolului Nissan cumpără o participaţie de 34% şi devine cel mai mare acţionar la Mitsubishi

Nissan cumpără o participaţie de 34% şi devine cel mai mare acţionar la Mitsubishi (Imagine AFP / Mediafax Foto)

Mitsubishi va vinde acţiuni în valoare de 2,2 miliarde de dolari către Nissan. Achiziţia va propulsa Nissan ca cel mai mare acţionar în cadrul Mitsubishi Motors.

Carlos Ghosn, CEO Nissan, mizează pe o scădere a valorii de piaţă a Mitsubishi cu peste 40%, pentru a prelua o parte semnificativă din companie. Nissan are un parteneriat cu Mitsubishi pe divizia de minicars, crucial pentru piaţa din Japonia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici