Nissan recheamă pentru reparaţii 2,14 milioane maşini cu posibile probleme la sistemul de aprindere

Constructorul auto nipon Nissan a anunţat că recheamă pentru reparaţii 2,14 milioane de automobile din mai multe modele, printre care March/Micra şi Cube, comercializate în cea mai mare parte în Japonia, SUA şi Canada, din cauza unor posibile probleme la sistemul de aprindere.

38 afișări
Imaginea articolului Nissan recheamă pentru reparaţii 2,14 milioane maşini cu posibile probleme la sistemul de aprindere

Nissan recheamă pentru reparaţii 2,14 milioane maşini cu posibile probleme la sistemul de aprindere (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Problemele sistemului de aprindere pot duce la oprirea motorului şi imposibilitatea repornirii acestuia. Niciun accident cauzat de acest defect nu a fost raportat, a declarat un purtător de cuvânt al Nissan.

Acţiunea de rechemare implică, printre altele, 835.000 de autovehicule comercializate în Japonia şi 762.000 de maşini vândute în SUA şi Canada. Maşinile au fost construite în Japonia, SUA, Marea Britanie, Spania, China şi Taiwan, între august 2003 şi iulie 2006.

Repararea unui autovehicul va dura, în medie 25 de minute, estimează Nissan, lucrările implicând înlocuirea unei piese electronice.

Rechemări care depăşesc un milion de maşini devin tot mai comune la marii producători, în condiţiile în care aceştia folosesc acelaşi model de piesă la construcţia mai multor tipuri de maşini, pentru reducerea costurilor.

Toyota a anunţat săptămâna trecută că recheamă 1,66 de milioane de autovehicule, la nivel mondial, cu posibile defecţiuni la sistemul de direcţie şi pompa de combustibil.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici