Noi veşti despre Bard AI, noua inteligenţă artificială dezvoltată de Google

  • Google a anunţat că lansează inteligenţa artificială generativă, Bard AI, în motorul său de căutare principal.
  • Bard este un chatbot conversaţional bazat pe modelele de limbaj LaMDA.
  • Noul chatbot este inspirat după ChatGPT şi Bing AI.
1464 afișări
Imaginea articolului Noi veşti despre Bard AI, noua inteligenţă artificială dezvoltată de Google

Wikipedia Commons

Mişcarea vine după ce Microsoft a încorporat GPT-4 în motorul său de căutare Bing la începutul acestui an. Search Generative Experience, care va face parte din Google , va crea răspunsuri la întrebările deschise, a transmis compania Alphabet Inc.

Cu toate acestea, sistemul este disponibil doar unui număr limitat de utilizatori şi se află încă în faza „experimentală”.

„Reimaginăm toate produsele noastre de bază, inclusiv căutarea”, a declarat Sundar Pichai, şeful companiei-mamă a Google Alphabet.

În plus, compania a anunţat că o nouă funcţie a sistemului Android de la Google va avertiza în mod proactiv utilizatorii despre AirTag-uri necunoscute, dispozitive minuscule dezvoltate pentru a urmări obiectele personale precum cheile şi portofelele.

Gigantul tehnologic a adăugat că „alertele de urmărire necunoscută” vor intra în vigoare în această vară.

Anunţul a venit după ce Apple şi Google au declarat săptămâna trecută că lucrează împreună pentru a rezolva problema. Anul trecut, două femei au dat în judecată Apple pentru urmărirea AirTag.

Femeile care au fost urmărite folosind dispozitivele au declarat pentru BBC anul trecut că nu s-a făcut suficient pentru a preveni utilizarea abuzivă.

Compania a declarat că elimină lista de aşteptare pentru „Bard”, serviciul său experimental, conversaţional, de chat, care va fi lansat în limba engleză în 180 de ţări şi teritorii.

De asemenea, a spus că chatbot-ul va putea în curând să răspundă la solicitări cu imagini, precum şi text.

Cursa pentru supremaţia asupra inteligenţei artificiale a debutat după ce Microsoft a implementat tehnologia ChatGPT în motorul său de căutare Bing, după ce a investit masiv în compania care a dezvoltat-o, OpenAI.

Gigantul tehnologic chinez Baidu are la rândul ei un chatbot, numit Ernie.

Meta a anunţat că va avea propriul său chatbot numit Blender. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici