Noul ministru al energiei va păstra strategia petrolieră a Arabiei Saudite

Arabia Saudită va menţine cel mai probabil producţia de petrol la un nivel record, în condiţiile în care noul ministru al energiei, Khalid Al-Falih va păstra politica predecesorului său de a apăra cota de piaţă a regatului.

637 afișări
Imaginea articolului Noul ministru al energiei va păstra strategia petrolieră a Arabiei Saudite

Noul ministru al energiei va păstra strategia petrolieră a Arabiei Saudite

Al-Falih, care este de asemenea şi preşedintele Saudi Arabian Oil, a spus în prima sa zi în funcţie că va păstra politica petrolieră a Arabiei Saudite. Predecesorul său, Ali al-Naimi, a dus o politică de prioritizare a vânzărilor în raport cu preţul încă din 2014, făcând mai mulţi producători, inclusiv Statele Unite, să piardă din cota de piaţă, scrie Bloomberg.

Procedând aşa, Arabia Saudită a crescut producţia proprie, chiar şi cu riscul unei supraproducţii la nivel mondial. Strategia pare să înceapă să funcţioneze, preţurile crescând cu peste 60% faţă de minimul ultimilor 12 ani, atins în ianuarie.

Arabia Saudită şi-ar putea depăşi producţia cu peste 10,5 milioane de barili pe zi fără alte investiţii, potrivit analiştilor. Regatul, care are a doua rezervă de petrol la nivel mondial, a produs 10,27 milioane de barili de petrol pe zi în aprilie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici