NuclearElectrica: Dacă nu se construiesc cele două reactoare, suntem dependenţi de exterior

Directorul general Nuclearelectrica, Pompiliu Budulan, a cerut, marţi, în timpul unor audieri la Senat, să fie stopate atacurile la adresa companiei, deoarece dacă nu se vor mai construi cele două reactoare, atunci România va deveni dependentă de energia din exterior.

35 afișări
Imaginea articolului NuclearElectrica: Dacă nu se construiesc cele două reactoare, suntem dependenţi de exterior

NuclearElectrica: Dacă nu se construiesc cele două reactoare, suntem dependenţi de exterior (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

"În Europa, reactoarele noastre sunt cele mai tinere. În perspectiva în care vrem să mai construim încă două grupuri. Dacă nu le construim, România va deveni dependentă de energia din exterior", a declarat Pompiliu Budulan.

El a adăugat că, în condiţiile în care termocentralele generează probleme foarte mari de mediu, trebuie să se finalizeze construcţia reactoarelor 3 şi 4, "mai ales că există avizul Comisiei Europene de construcţie a două grupuri nucleare".

"Toată imaginea care ni se face acum e o imagine care face ca România să nu mai construiască cele două reactoare. E important să spunem adevărul, să înţeleagă lumea, opinia publică, că face un mare deserviciu României dacă continuăm cu atacuri la NuclearElectrica. Şi aici mă refer la amortizori. Vă garantez şi vă dau toate asigurările că licitaţia cu amortizorii este o licitaţie corectă şi care respectă toate, toate, toate procedurile legate de OG 34", a conchis Budulan.

Compania NuclearElectrica a fost acuzată în mass-media din România de nereguli la achiziţia unor amortizori de şoc seismic pentru Unitatea 1 .

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici