Băsescu a cerut SRI verificarea informativă a achiziţiilor făcute pentru centrala nucleară de la Cernavodă

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la Realitatea TV, că a cerut SRI verificarea informativă a achiziţiilor făcute pentru centrala nucleară de la Cernavodă, pentru a constata dacă există riscuri.

28 afișări
Imaginea articolului Băsescu a cerut SRI verificarea informativă a achiziţiilor făcute pentru centrala nucleară de la Cernavodă

Băsescu a cerut SRI verificarea informativă a achiziţiilor făcute pentru centrala nucleară de la Cernavodă (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

"Le-am cerut instituţiilor abilitate, CNCAN, conducerii centralei, să intre într-un proces de verificare a elementelor de siguranţă a centralei şi am atenţionat SRI să dea atenţie riscurilor de eventuale nerespectări ale condiţiilor de securitate nucleară. SRI ar putea să adune informaţii despre riscuri. Aveţi o dezbatere despre nişte achiziţii pentru reactorul doi sau unu. Sigur că este de interes şi pentru un serviciu de informaţii să verifice, de data asta informativ, nu din punct de vedere al Parchetului, dacă există riscuri prin achiziţiile care s-au făcut sau nu. Va trebui să primesc un raport. Vă imaginaţi că o centrală nucleară din România poate să fie în afara atenţiei SRI?", a spus Traian Băsescu la Realitatea TV.

El a mai spus că nu trebuie să consideri orice dezbatere publică generată chiar de "trusturi ostile" că nu are nicio valoare doar pentru că acele trusturi îţi sunt ostile.

"România nu este ameninţată nuclear. (...) Am cerut să se verifice toate elementele de siguranţă ale celor două reactoare şi am atenţionat asupra proiectilului pentru cel de-al treilea reactor, pentru că s-ar putea să avem nevoie de standarde mai înalte", a mai menţionat şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici