Numărul de corporatişti din Bucureşti va creşte la 260.000 până la finele anului

La sfîrşitul anului trecut numărul de angajaţi care lucreau în clădirile de birouri de clasa A şi B era de circa 233.000, cel mai ridicat nivel înregistrat din ultimii trei ani, în creştere cu aproximativ 30.000 faţă de 2015, iar specialiştii cred că numărul va creşte la 260.000.

778 afișări
Imaginea articolului Numărul de corporatişti din Bucureşti va creşte la 260.000 până la finele anului

Numărul de corporatişti din Bucureşti va creşte la 260.000 până la finele anului (Imagine: q4blog.com)

Dintre cele mai importante locaţii de birouri din Bucureşti, zonele Pipera Sud (Dimitrie Pompeiu), Barbu Văcărescu - Floreasca şi zona de Vest ocupă în continuare primele trei poziţii din punct de vedere al numărului de angajaţi din clădirile de birouri moderne, precizează un comunicat DTZ Echinox.

La sfârşitul anului 2016, în Pipera Sud numărul de angajaţi a depăşit 45.000, în timp ce în Barbu Văcărescu – Floreasca numărul angajaţilor care lucrează în spaţii de birouri moderne se situează la peste 40.000. În zona de Vest, numărul angajaţilor a ajuns la aproximativ 33.000.

Comparativ cu anul precedent, aceste locaţii de birouri au înregistrat şi cele mai mari creşteri ale numarului de angajaţi. Astfel, în zona Barbu Văcărescu – Floreasca creşterea a fost de 32%, în zona de Vest numărul angajaţilor a crescut cu 23%, în timp ce în Pipera Sud (Dimitrie Pompeiu), la finalul anului 2016 lucrează cu aproximativ 20% mai mulţi angajaţi faţă de 2015.

„Ţinând cont de livrările anunţate pentru anul acesta şi de cererea existentă în piaţa de birouri, estimăm că până la finalul anului 2017, numărul angajaţilor din clădirile de birouri moderne din Bucureşti va ajunge la aproximativ 260.000’’, spune Bogdan Bogatu, senior broker Office Agency DTZ Echinox.

În 2017 locaţiile de birouri din Bucureşti care vor înregistra cele mai semnificative creşteri ale numarului de angajaţi sunt zona de Vest, zona de Centru şi Pipera Sud.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici