O mare companie a făcut disponibilizări evitând întâlnirea faţă-n faţă cu angajaţii: Din păcate, poziţia dumneavoastră a fost eliminată

Amazon a ales să trimită e-mailuri, pentru a-i anunţa pe angajaţi cu privire la disponibilizări.

6231 afișări
Imaginea articolului O mare companie a făcut disponibilizări evitând întâlnirea faţă-n faţă cu angajaţii: Din păcate, poziţia dumneavoastră a fost eliminată

O mare companie a făcut disponibilizări evitând întâlnirea faţă-n faţă cu angajaţii: Din păcate, poziţia dumneavoastră a fost eliminată

Cel puţin cinci persoane au fost informate cu privire la întreruperea relaţiei lor de muncă cu gigantul tehnologic printr-un mesaj.

„Din păcate, poziţia dumneavoastră a fost eliminată”, se arată în mesaj. Un e-mail scurt, destinat să anunţe disponibilizări de pe o zi pe alta.

Asta s-a întâmplat cu cel puţin 5 angajaţi Amazon care, potrivit Business Insider, au fost anunţaţi prin e-mail despre încetarea relaţiei de muncă cu gigantul tehnologic.

„Nu mai sunteţi obligat să efectuaţi nicio lucrare în numele Amazon cu efect imediat”, se mai scrie în comunicarea trimisă angajaţilor şi semnată de Beth Galletti, şefa resurselor umane al companiei.

După e-mail, ecusoanele au fost dezactivate

În timp ce Google ia în calcul 12.000 de disponibilizări, Amazon a concediat recent 18.000 de angajaţi, ca parte a măsurilor de reducere a costurilor.

E-mailul a avut ca subiect „informaţii importante cu privire la rolul tău”, iar textul a explicat concedierea prin faptul că „azi facem un pas foarte foarte greu prin reducerea multor locuri de muncă în diversele afaceri ale noastre”.

Dar, a precizat compania, „aceasta nu este o decizie luată cu uşurinţă şi ne angajăm să oferim sprijin pentru a facilita tranziţia de la Amazon, inclusiv o plată de separare, beneficii tranzitorii în funcţie de ţară şi servicii de plasament extern”.

La scurt timp după primirea e-mailului, angajaţii au declarat că ecusoanele lor de la birou nu mai funcţionau şi că li s-a interzis accesul la sistemul informatic intern al companiei. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici