Oficialii din R. Moldova vor să-l convingă pe Porumboiu să investească în agricultura lor

Oficialii din Republica Moldova vor să-l convingă pe omul de afaceri Adrian Porumboiu, finanţatorul FC Vaslui, să investească în agricultura de peste Prut, potrivit declaraţiilor lui Valeriu Cosarciuc, ministrul Agriculturii din Republica Moldova, în urma unei întâlniri cu omologul său român, Mihail Dumitru.

56 afișări
Imaginea articolului Oficialii din R. Moldova vor să-l convingă pe Porumboiu să investească în agricultura lor

Oficialii din R. Moldova vor să-l convingă pe Porumboiu să investească în agricultura lor (Imagine: Vlad Dumitrescu/Mediafax Foto)

"M-am întilnit zilele trecute la Vaslui cu domnul Porumboiu şi i-am propus să investească în agricultura din Republica Moldova. Va veni pe 11-12 martie la noi şi îi vom propune câteva obiective care ar putea fi cumpărate", a spus Cosarciuc, care s-a întâlnit vineri la Bucureşti cu Dumitru.

El a adăugat că, deocamdată, în Republica Moldova, terenurile agricole pot fi cumpărate doar de rezidenţi, dar că guvernul de la Chişinău studiază eliminarea acestei restricţii.

Potrivit ministrului, preţul mediu al unui hectar de teren agricol în Republica Moldova este de 1.000 de dolari, mult mai mic decât în România.

"Investiţiile României în agricultura din Republica Moldova sunt de trei ori mai mici decât învestiţiile Republicii Moldova în România", a declarat Mihail Dumitru.

Dumitru şi Cosarciuc au semnat vineri un protocol de colaborare între instituţiile pe care le reprezintă.

"Am semnat un protocol de colaborare prin care vrem să stabilim legături la nivel politic şi tehnic pentru a sprijini integrarea europeană a Republicii Moldova. Sunt 11 puncte în acest protocol, care se referă la mai multe posibilităţi concrete de sprijin pe mai multe sectoare", a mai spus Dumitru.

Omul de afaceri Adrian Porumboiu controlează grupul agricol Racova care include firmele Comcereal Vaslui, Racova, Ulerom, Ilvas, Agrocomplex, Mopan, AGRO, COMPREST şi COMGUARD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici