Opel opreşte producţia Astra în Germania. Va fabrica o nouă versiune în Marea Britanie şi Polonia

Opel, divizia europeană a General Motors (GM), va opri producţia modelului Astra în Germania, dar din 2015 va fabrica o nouă versiune a acestuia la o fabrică din Anglia, lângă Liverpool, precum şi în Polonia.

677 afișări
Imaginea articolului Opel opreşte producţia Astra în Germania. Va fabrica o nouă versiune în Marea Britanie şi Polonia

Opel opreşte producţia Astra în Germania. Va fabrica o nouă versiune în Marea Britanie şi Polonia

Fabrica Ellesmere Port, operată de brandul britanic Vauxhall al Opel, va fi principalul centru de producţie al noului model Astra, care va fi introdus din 2015, după ce angajaţii fabricii au acceptat propunerile de îmbunătăţire a productivităţii, se arată într-un comunicat al GM, transmite Bloomberg.

General Motors are 40.000 de angajaţi la 11 fabrici din Europa, dintre care 2.100 lucrează la uzina din Marea Britanie.

Grupul american va investi 300 de milioane de euro în producţia Astra în Marea Britanie, precum şi la o altă fabrică deţinută în Polonia, la Gliwice, dar va opri asamblarea modelului la uzina germană Ruesselsheim.

Opel va continua să folosească această fabrică de lângă Frankfurt, care produce şi modelul Insignia, la capacitate maximă, a precizat compania, fără alte detalii.

Acest fapt poate ridica semne de întrebare legate de supravieţuirea unei alte fabrici germane, de la Bochum, care, alături de Ellesmere Port, era considerată candidată la închidere.

Viitoarea generaţie Astra va duce la crearea a 700 de locuri de muncă la Ellesmere Port, după ce angajaţii au semnat noi contracte, valabile de anul viitor şi până la începutul anilor 2020, potrivit Opel, care va garanta o producţie de minim 160.000 de maşini pe an.

Angajaţii au acceptat să lucreze în trei schimburi în loc de două în prezent, iar fabrica va fi profitabilă dacă va funcţiona la capacitate maximă, potrivit companiei.

General Motors a exercitat presiuni asupra angajaţilor de la fiecare fabrică Opel să accepte concesii, după ce operaţiunile europene au înregistrat pierderi operaţionale de 256 milioane de dolari în primul trimestru, faţă de un profit de 5 milioane de euro în urmă cu un an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici