Oprea: Relaţiile comerciale dintre România şi Coreea de Sud au crescut cu 35% în opt ani

Relaţiile comerciale dintre România şi Coreea de Sud au depăsit 1,2 miliarde dolari, în creştere cu 34,75% în ultimii opt ani, a declarat ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan-Radu Oprea.

477 afișări
Imaginea articolului Oprea: Relaţiile comerciale dintre România şi Coreea de Sud au crescut cu 35% în opt ani

Oprea: Relaţiile comerciale dintre România şi Coreea de Sud au crescut cu 35% în opt ani

Ministrul Ştefan-Radu Oprea a co-prezidat, împreună cu ministrul comerţului, industriei şi energiei, Dukgeun Ahn, din Republica Coreea, Comisia economică mixtă, organizată la Seul după 8 ani.

„Relaţiile noastre comerciale au depăsit 1,2 miliarde USD, în creştere cu 34,75% în perioada dintre cele două sesiuni ale comisiei mixte. Exporturile noastre însumează 581 milioane USD cu o creştere de 35,6%. Însă acestea pot fi crescute rapid prin vânzarea în mod direct a cerealelor şi textilelor şi nu prin companii intermediare cum se întâmplă astăzi. Am solicitat parţii coreene să accelereze eliberarea certificatul pentru import la carnea de pasăre”, a scris pe Facebook ministrul Economiei.

Acesta a semnat cu ministrul coreean un document pentru intensificarea schimburilor comerciale între cele două ţări. Acesta mai vizează investiţiile coreene în economia românească, precum şi transferul de tehnologie şi cooperare industrială în industria naţională de apărare. „Domeniul energiei a avut o menţiune specială pentru că suntem deja angrenaţi în dezvoltarea de proiecte în energii regenerabile sau energia nucleară”, adaugă Ştefan-Radu Oprea.

El a avut la Seul o întâlnire cu Seok Jong Gun, ministrul Administraţiei coreene pentru Achiziţii Militare (DAPA), cu care a discutat despre cooperare industrială şi transfer de tehnologie în industria naţională de apărare.

Ministrul român a avut întâlniri cu mediul de afaceri coreean la sediul Asociaţiei Coreene pentru Comerţ Internaţional KITA şi KOTRI iar domeniile de interes au fost industria de apărare, energia, turismul, importul de vin şi de bunuri diverse.

„Totodată am avut întâlniri bilaterale cu reprezentanţii companiilor Hyundai Rotem, LIG Nex, Samsung C&T, Hanwha Aerospace, dar şi cu consulii onorifici ai României în Republica Coreea. Am stabilit ca următoarea întâlnire să fie în România cu ocazia BSDA sau la sediul MEAT pentru a continua discuţiile asupra proiectelor comune”, mai spune ministrul Economiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici