Orban: Economia Ungariei nu a ieşit din zona de pericol

Ungaria nu a ieşit încă din zona de pericol, iar criza din zona euro a creat "probleme serioase pentru economie", chiar dacă ţara nu face parte din uniunea monetară europeană, a declarat miercuri premierul Viktor Orban, într-o conferinţă de presă.

112 afișări
Imaginea articolului Orban: Economia Ungariei nu a ieşit din zona de pericol

Orban: Economia Ungariei nu a ieşit din zona de pericol (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Orban a arătat că autorităţile trebuie să fie pregătite să opereze într-un mediu financiar şi economic dificil în următoarele câteva luni, transmite Portfolio.hu.

Guvernul ungar se va concentra la toamnă pe criza din zona euro, care a creat "probleme serioase" nu doar pentru ţările din regiune ci şi Ungariei, a spus premierul.

"Ţara trebuie să fie pregătită că cel puţin în următoarele câteva luni oamenii trebuie să se descurce într-un mediu economic mai dificil decât cel actual", a avertizat şeful guvernului de la Budapesta.

El a notat că şi guvernul va fi nevoit să opereze în condiţii financiare şi economice extrem de dificile.

"Trebuie să ne confruntăm cu faptul că criza din zona euro implică probleme serioase pentru Ungaria, în primul rând pentru cei care s-au împrumutat în valută", a adăugat Orban.

Premierul a mai spus că guvernul nu va permite ca populaţia să suporte preţul şi consecinţele unor decizii proaste.

El a reamintit că datorită măsurilor luate de guvern în ultimul an ţara s-a îndepărtat de centrul zonei de pericol, din care nu a ieşit însă complet din aceasta, iar pericolele generate de mediul extern nu pot fi ignorate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici