Organizaţia contabililor: Vârful crizei financiare nu a ajuns încă în România, ci va fi în 2012

Nivelul maxim al crizei financiare şi economice nu a ajuns încă în România, vârful urmând să fie înregistrat în 2012, însă este bine că ştim acest lucru înainte, iar firmele au posi­bilitatea să se re­orienteze şi să-şi re­gândească afacerile, con­sideră An­dreia Stan­­ciu, di­rector ACCA (organi­zaţia mondială a con­tabililor profe­sionişti) Europa de Sud-Est.

509 afișări
Imaginea articolului Organizaţia contabililor: Vârful crizei financiare nu a ajuns încă în România, ci va fi în 2012

Organizaţia contabililor: Vârful crizei financiare nu a ajuns încă în România, ci va fi în 2012 (Imagine: Shutterstock)

"Nu fac previziuni. Studiile organizaţiilor abilitate arată că sunt foarte multe aşteptări ca situaţia globală să devină din ce în ce mai dificilă în 2012-2013. Cred că vârful crizei încă nu a ajuns la noi, ci va fi în 2012. Suntem prudenţi şi este bine că putem şti acest lucru dinainte şi că firmele au posibilitatea să-şi regândească afacerile, să se reorganizeze ca eficienţă a costurilor şi ca nivel de servicii. Putem vedea şi partea plină a paharului - este cu siguranţă loc pentru inovare şi pentru întreprinzători curajoşi", a declarat Stanciu la o conferinţă pe tema IMM-urilor organizată de ACCA Ea anticipează că vor continua, cu siguranţă, falimentele, având în vedere că firmele nu mai fac profituri din cauza scăderii cererii, dar vorbitorii din cadrul eveni­men­tului atât din sectorul public, cât şi privat, nu s-au concentrat atât pe statisticile negative, cât pe facilităţile oferite în prezent IMM-urilor şi pe modalităţile de îm­bunătăţire a activită­ţilor în acest sector.

Stanciu a adus în discuţie studiul prezentat în cadrul conferinţei de Oana Dâscă, repre­zentant al Consiliului Naţional pentru Între­prinderi Private Mici şi Mijlocii din România, conform căruia mai mult de jumătate dintre companii consideră că vârful crizei va fi atins în 2012. Principalele probleme ale economiei sunt scăderea cererii interne (peste 60%), fiscali­tatea excesivă, birocraţia, gradul scăzut de acce­sib­ilitate a creditelor, conform răspunsurilor reprezentaţilor firmelor din România.

Citeşte mai mult pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici