Paradox: Tesla a făcut un profit mai mare din Bitcoin faţă de vânzarea de maşini electrice. Cifra la care pun analiştii investiţia lui Musk în Bitcoin

  • Tesla a realizat profituri, cel puţin pe hârtie de aproximativ 1 miliard de dolari din investiţiile sale în bitcoin, potrivit lui Daniel Ives, analist la Wedbush Securities, notează CNBC.
  • Compania este „pe o traiectorie de a face mai mult din investiţiile în Bitcoin decât profiturile din vânzarea maşinilor în tot anul 2020”, a spus Ives într-o notă publicată sâmbătă.
  • Luna aceasta, Tesla a dezvăluit într-o declaraţie către Securities and Exchange Commission că a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari.
4786 afișări
Imaginea articolului Paradox: Tesla a făcut un profit mai mare din Bitcoin faţă de vânzarea de maşini electrice. Cifra la care pun analiştii investiţia lui Musk în Bitcoin

Paradox: Tesla ar fi făcut un profit mai mare din Bitcoin decât din vânzare de maşini electrice

La începutul acestei luni, producătorul de vehicule electrice din SUA a dezvăluit că a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari pentru „mai multă flexibilitate şi pentru a diversifica şi a maximiza randamentele în numerar”, relatează CNBC.

Achiziţia a fost făcută în ianuarie, a spus compania fără a dezvălui când sau la ce preţ a cumpărat bitcoin. Nu este clar dacă Tesla a vândut încă vreun bitcoin.

Bitcoin a cunoscut o creştere accentuată atingând regulat recorduri noi. Valoarea de piaţă a Bitcoin a depăşit 1 trilion de dolari pentru prima dată săptămâna trecută, iar criptomoneda a crescut cu 94% faţă de anul trecut.

Potrivit datelor CoinDesk, preţul bitcoin a trecut de la un maxim intraday de 34.793,45 dolari pe 31 ianuarie la un maxim intraday de 57.487,03 dolari pe 20 februarie, ziua în care Ives şi-a publicat nota.

Aceasta reprezintă o creştere de aproximativ 65%, ceea ce ar aduce profitul investiţiei bitcoin a Tesla de 1,5 miliarde de dolari la aproximativ 975 milioane de dolari minim. Pe baza nivelului maxim de 58.332,36 dolari de luni, profitul ar depăşi 1 miliard de dolari.

În 2020 profitul companiei din vânzarea de maşini electrice a fost situat la 721 de milioane de dolari.

CEO-ul Tesla, Elon Musk, este un susţinător al monedelor digitale. El a spus recent că Bitcoin este „este pur şi simplu o formă de lichiditate mai bună decât numerarul”.

Dar, de asemenea, el a scris pe Twitter sâmbătă că preţul bitcoinului şi al unei alte monede digitale precum ethereum „par mari”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici