Patriciu a vândut şi ultimele acţiuni la Rompetrol Group

Omul de afaceri Dinu Patriciu a vândut către KazMunaiGaz (KMG) pachetul de acţiuni reprezentând 25% pe care îl mai deţinea la The Rompetrol Group, iar în urma tranzacţiei compania de stat din Kazahstan deţine integral grupul petrolier.

95 afișări
Imaginea articolului Patriciu a vândut şi ultimele acţiuni la Rompetrol Group

Patriciu a vândut şi ultimele acţiuni la Rompetrol Group (Imagine: Mediafax Foto)

"În concordanţă cu termenii iniţiali ai contractului semnat în august 2007 cu compania KMG, prin care aceasta a achiziţionat 75% din acţiunile Rompetrol Group (TRG) de la Rompetrol Holding SA, am decis să-mi exercit dreptul de vânzare către KMG a pachetului de 25% acţiuni rămase în cadrul Rompetrol Grup", a declarat într-un comunicat transmis, vineri, Bursei de Valori Bucureşti, Dinu Patriciu, preşedintele grupului Rompetrol.

Într-un alt comunicat, transmis de KMG, compania menţionează că tranzacţia privind preluarea participaţiei de 25% a fost finalizată.

"Achiziţia restului de acţiuni la Rompetrol corespunde strategiei KMG privind dezvoltarea activelor din străinătate", a declarat, în comunicat, preşedintele KMG, Kayrgeldy Kabyldin.

Kabyldin a adăugat că grupul kazah va continua proiectele de reconstrucţie a rafinăriei Petromidia, a terminalului marin de petrol din portul Midia şi extinderea reţelei de benzinării a Rompetrol pe piaţa locală şi în străinătate.

Patriciu iese astfel din grupul Rompetrol, pe care l-a controlat din 1998, iar KMG deţine integral grupul.

Părţile nu au comunicat nici momentul vânzării şi nici valoarea tranzacţiei.

Patriciu spune că proprietarul Rompetrol "are toate competenţele, resursele şi determinarea pentru a duce compania mai departe" şi că lasă compania "pe mâini sigure şi capabile".

"În continuare, intenţionez să ofer KMG sprijinul meu total pe parcursul perioadei de tranziţie, până când un nou CEO va fi numit în fruntea companiei", a mai spus Patriciu.

Omul de afaceri se va axa, după ieşirea din acţionariatul grupului Rompetrol, pe activităţi pe piaţa imobiliară europeană, mass media şi alte proiecte importante din zona sectorului energetic.

Pentru a anunţa tranzacţia, conducerea Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a suspendat vineri, în jurul orei 14:15, acţiunile Rompetrol Rafinare (RRC) şi Rompetrol Well Services (PTR) de la tranzacionare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici