Paul Stănescu: Să fim responsabili şi să mărim pensiile românilor fără să apelăm la populism

Secretarul general al PSD Paul Stănescu face apel la o guvernare responsabilă, nu la populism. „Să fim responsabili împreună până la capăt şi să mărim pensiile românilor fără să apelăm la populism”, susţine el.

614 afișări
Imaginea articolului Paul Stănescu: Să fim responsabili şi să mărim pensiile românilor fără să apelăm la populism

Paul Stănescu: Să fim responsabili şi să mărim pensiile românilor fără să apelăm la populism

Coaliţia trebuie să ia cea mai bună decizie, astfel încât să nu fie pusă în pericol stabilitatea bugetară, susţine secretarul general al PSD Paul Stănescu.

„Ne amintim cu toţii cât de precauţi şi neîncrezători au fost liberalii când PSD a propus o creştere responsabilă cu 10% a pensiilor românilor. Iar dacă PSD nu ar fi intrat la guvernare ca să stabilizeze situaţia politică, pensiile ar fi rămas la niveluri inacceptabile. Abia am reuşit să reparăm unele aberaţii din PNRR, precum limitarea creşterii pensiilor, dacă este să dăm un singur exemplu”, arată Paul Stănescu.

El spune că, de asemenea, coaliţia are obligaţia să ţină cont şi de problemele altor categorii profesionale şi sociale care au nevoie de intervenţie guvernamentală.

„Eu voi face o recomandare sinceră şi de bun-simţ colegilor de guvernare liberali: să nu intrăm pe tărâmul mocirlos al populismului. Să ne comportăm raţional ca să avem resurse şi pentru alte categorii sociale şi profesionale. Trebuie să fim cinstiţi şi aproape de toţi românii. O măsură complementară măririi pensiilor, astfel încât bunicii noştri să fie protejaţi şi mai bine, este reglementarea pieţei energetice. Aici suntem de acord cu dezbateri serioase, astfel încât preţul energiei pe care consumatorii români să-l plătească să fie cât mai mic. Şi încă mai aşteptăm din partea ministrului Energiei soluţii corecte şi concrete”, a adăugat secretarul general al PSD.

El crede că trebuie abandonată „grija faţă de piaţa liberă din energie pe care dreapta a cultivat-o atâta timp, pentru că s-a văzut cine a beneficiat din această criză energetică: doar diverse grupuri de interese şi nişte băieţii deştepţi. Şi aici a trebuit să punem pe agenda coaliţiei diverse măsuri, astfel încât românii să nu plătească factura petrecerilor potentaţilor din energie. În schimb, nu am observat un interes prea mare în reglementarea pieţei energetice şi stabilirea unui preţ cât mai mic, bun pentru români şi economie”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici