Perioada de depunere a cererilor pentru Programul IMMINVEST PLUS, prelungită

FNGCIMM anunţă prelungirea perioadei de depunere a cererilor pentru Programul IMMINVEST PLUS până la data de 22 decembrie 2023, ora 23.59.

572 afișări
Imaginea articolului Perioada de depunere a cererilor pentru Programul IMMINVEST PLUS, prelungită

Perioada de depunere a cererilor pentru Programul IMMINVEST PLUS, prelungită

Până la această dată, poate fi accesat un plafon suplimentar de 4,1 miliarde de lei alocat pentru garantarea celor mai avantajoase credite de investiţii şi capital de lucru destinate IMM-urilor.

Suplimentarea a fost decisă de Guvern ca urmare a epuizării plafonului iniţial de 7 miliarde lei alocat Programului IMM INVEST PLUS, pentru continuarea programului pe componentele IMM Invest România, Agro IMM Invest, IMM Prod şi Garant Construct.

Decizia a fost luată pentru a veni în întâmpinarea nevoilor exprimate atât de mediul de afaceri cât şi de sistemul bancar, în contextul în care Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a acordat 7391 de garanţii în valoare de peste 6,2 miliarde lei, susţinând finanţări de aproximativ 7 miliarde lei, utilizând integral plafonul de garantare stabilit iniţial de Guvern pentru implementarea Programului IMM INVEST PLUS şi a componentelor acestuia în anul 2023.

Noul plafon va asigura accesul la măsurile din schema de ajutor de stat pentru încă 4.500 de firme, extinzând astfel posibilitatea acordării de ajutoare de stat pentru aproximativ 31.000 de companii până la finalul anului.

Schema de ajutor de stat IMM INVEST PLUS, în valoare de 695,75 milioane de euro, reprezintă cel mai mare sprijin financiar aprobat la nivel european care are ca principal obiectiv susţinerea IMM-urilor, continuarea şi dezvoltarea activităţii lor, a întreprinderilor cu capitalizare de piaţă medie, permiţând păstrarea locurilor de muncă existente, crearea de noi locuri de muncă, investiţii, plata impozitelor, contribuţiilor şi altor taxe datorate bugetului de stat şi celorlalte bugete.

Ajutoarele de stat sunt acordate sub forma de garanţii pentru împrumuturi, dobânzi subvenţionate pentru o perioada de 12 luni şi comisioane 0 pe toata perioada de derulare a creditelor pe toate cele 6 componente.

Pentru acordarea de garanţii, Ministerul Finanţelor a pus la dispoziţie un plafon de garantare pentru anul 2023 în valoare de 24,3 miliarde lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici