Peste 100 de manageri au concurat pentru un post de administrator la Tarom, Autostrăzi, CFR sau Compania Naţională de Aeroporturi

Un număr de 3.500 de CV-uri trimise, 300 de in­terviuri cu consultanţii în resurse umane şi aproape 180 de candidaţi pe listele scurte cu manageri primite de Ministerul Transporturilor pentru 29 de posturi din cinci companii de stat - aşa arată, în cifre, rezultatele preliminare ale primei campanii de recrutare din proiectul prin care Ministerul Transporturilor vrea să introducă management privat la com­paniile de stat.

538 afișări
Imaginea articolului Peste 100 de manageri au concurat pentru un post de administrator la Tarom, Autostrăzi, CFR sau Compania Naţională de Aeroporturi

Peste 100 de manageri au concurat pentru un post de administrator la Tarom, Autostrăzi, CFR sau Compania Naţională de Aeroporturi (Imagine: Shutterstock)

"Vedeta" proiectului a fost Tarom, aceasta fiind compania pentru care s-au primit cele mai multe CV-uri în prima etapă a proiectului.

La finele săptămânii trecute, Ovidiu Silaghi, ministrul transporturilor, a anun­ţat că s-a încheiat procedura de selecţie a viitorilor membri ai consiliilor de admi­nistraţie şi a potenţialilor directori generali pentru cinci companii: Tarom, CFR Infrastructură, CFR Călători, com­pania de drumuri şi autostrăzi CNADNR şi Compania Naţională de Aeroporturi Bucureşti. Astfel, consultanţii de la PwC, head-hunterul George Butunoiu şi avocaţii de la David&Baiaş au transmis ministerului o listă scurtă cu 177 de candidaţi care vor să obţină un post de membru în consiliul de administraţie sau, eventual, unul de CEO în cadrul acestor companii, potrivit unor surse apropiate proiectului.

Iniţial, aceste cinci companii ar fi trebuit să aibă în total 29 de posturi de membri în consiliile de administraţie, însă în prezent se discută despre o majorare a numărului de manageri din componenţa CA-urilor din aceste companii până la 7 - 9 membri de fiecare (adică între 40 şi 50 de manageri noi recrutaţi), pentru ca acestea "să cuprindă cât mai mulţi manageri profesionişti din privat".

După ce ministerul va alege membrii consiliilor de administraţie (care pot fi şi alţii în afară de cei aflaţi pe listele scurte ale head-hunterilor dacă cei propuşi nu se potrivesc profilului solicitat), noile CA vor desemna directorii generali ai com­paniilor, deci procesul de recrutare de CEO pentru aceste companii continuă, consultanţii aşteptând în continuare CV-uri ale candidaţilor.

Citeşte mai multe pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici