Podeţe rupte, lemn putrezit şi produse alimentare expirate la Băile Sărate din Telega

Bazin plin de mizerii, podeţe rupte, scânduri pline de cuie şi produse alimentare expirare au fost găsite, marţi, de comisarii pentru Protecţia Consumatorilor din Prahova la Băile Sărate din Telega, care au decis închiderea temporară a unităţii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

925 afișări
Imaginea articolului Podeţe rupte, lemn putrezit şi produse alimentare expirate la Băile Sărate din Telega

Podeţe rupte, lemn putrezit şi produse alimentare expirate la Băile Sărate din Telega

Controlul la Băile Sărate din Telega, cunoscute pentru efectele terapeutice, a fost efectuat de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Prahova, aceştia identificând nereguli care pun în pericol sănătatea turiştilor.

„Nereguli sunt la partea de bazin. Siguranţa consumatorului din cauza podeţului care înconjoară bazinul nu e asigurată. Barele de protecţie sunt deteriorate, pasajul cu scânduri putrede, cu cuiul în ele, consumatorii se pot accidenta. Este un pericol”, a declarat Ion Oprea, comisar în cadrul CJPC Prahova.

Probleme au fost găsite şi în privinţa curăţeniei, dar şi la blocul alimentar.

„Curăţenia lasă mult de dorit. În incinta bazinului, scânduri rupte, bidoane, peturi, nu se face curăţenie. Trebuia să o facă în fiecare dimineaţă. Dau un aspect deplorabil. La bucătărie, am găsit probleme majore care afectează viaţa şi sănătatea consumatorilor. Produse achiziţionate în stare refrigerată care au fost congelate, crezând că au voie să le schimbe data de valabilitate. Acest lucru nu e permis de lege. Nu sunt monitorizate temperaturile de refrigerare, nu se respectă vecinătatea produselor, carne cu legume, produse personale alături de produsele destinate consumatorilor. Igiena, lasă şi ea de dorit”, a adăugat Oprea.

La rândul său, şeful CJPC Prahova, Corneliu Buzu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că amenda va fi de maximum 30.000 de lei şi că unitatea rămâne închisă până la remedierea deficienţelor.

„Sunt toate defectele din lume. Lemn putred, toate podeţele rupte, pe care merg turiştii, verificăm şi dacă mai au sau nu autorizaţie”, a declarant Buzu.

Administratorul societăţii care au are în concesiune zona respectivă a precizat că problemele vor fi remediate în scurt timp.

„Am inţeles că trebuie făcute nişte reparaţii urgente. Lacul ăsta e lacul săracului. Sunt preţuri mici. Oamenii vin aici de 16 ani. O să repar în următoarele 3 zile, aduc o firmă şi reparăm. Închid două - trei zile. Eu am tot reparat aici, de la un an la altul. Apa pătrunde şi dizolvă sarea....O să fac o igienizare totală. O să se rezolve toate problemele”, a declarat Virginica Cacarumbas, concesionarul Băilor Telega.

Băile Sărate de la Telega sunt renumite pentru proprietăţile curative, având o salinitate crescută. Aici se găseşte un lac vechi de peste 500 de ani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici