Ponta acuză întârzieri administrative şi cere norme la Legea restituirilor şi aviz la Legea minelor

Premierul Ponta s-a arătat, miercuri, nemulţumit de ritmul lent de avizare a proiectelor de acte normative şi a solicitat ca două dintre acestea, respectiv normele de aplicare a Legii privind despăgubirile pentru imobile naţionalizate şi Legea minelor, să fie adoptate săptămâna viitoare în Guvern.

150 afișări
Imaginea articolului Ponta acuză întârzieri administrative şi cere norme la Legea restituirilor şi aviz la Legea minelor

Ponta acuză întârzieri administrative şi cere norme la Legea restituirilor şi aviz la Legea minelor (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Solicitarea a fost formulată la începutul şedinţei de guvern, premierul arătând că Legea imobilelor naţionalizate a fost acceptată de toate instituţiile, dar că normele de aplicare "stau prin ministere".

"Domnul secretar general al Guvernului, săptămâna viitoare să fie pe ordinea de zi! Dacă e cineva care nu a dat aviz, o să-l dea în timpul şedinţei, că lucrăm încă în viteze foarte, foarte reduse", a spus Ponta.

Acesta a arătat că şi proiectul legii minelor a intrat de o lună sau chiar două luni în circuitul de avizare la ministere şi a cerut ca săptămâna viitoare să fie adoptat în Guvern.

"E un proiect de lege foarte important şi tot stăm că nu ne dau funcţionarii avize prin cine ştie ce ministere", a conchis Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici