Ponta: Banii pentru ajutoare de stat vor fi suplimentaţi, alocările iniţiale au fost epuizate

Fondurile prevăzute în buget pentru ajutoare de stat vor fi majorate la rectificarea bugetară, deoarece alocările iniţiale au fost epuizate, a anunţat, joi, premierul Victor Ponta.

230 afișări
Imaginea articolului Ponta: Banii pentru ajutoare de stat vor fi suplimentaţi, alocările iniţiale au fost epuizate

Ponta: Banii pentru ajutoare de stat vor fi suplimentaţi, alocările iniţiale au fost epuizate (Imagine: Shutterstock)

"Spunea ministrul Bugetului, ieri (miercuri-n.r.), că am epuizat anul acesta toate ajutoarele de stat pe care le aveam prevăzute în buget şi le vom creşte, de altfel, la rectificare. Pentru mine e o mare bucurie când o companie vine şi cere ajutor de stat pentru ca să creeze încă 50 sau 100 sau 200 de locuri de muncă. În perioada următoare, cred că sunt cei mai buni bani pe care statul îi poate investi în ceva, pentru că oricum îi recuperăm după aceea prin taxe, prin impozite şi prin dezvoltare economică", a spus Ponta la o conferinţă pe teme economice.

În urmă cu o lună, ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a anunţat că Ministerul Finanţelor a emis, în primele patru luni ale acestui an, pe toate cele patru scheme de ajutor de stat, acorduri de finanţare în sumă totală de 40 milioane euro, la o valoare totală a investiţiilor de 112 milioane euro.

"De la începutul anului, pe toate cele patru scheme care sunt în vigoare, Ministerul Finanţelor a emis acorduri de finanţare pentru o valoare totală de a investiţiilor de 112 milioane euro, valoarea ajutorului de stat - 40 milioane euro, deja plătiţi 21 milioane euro, şi creare a 1.300 noi locuri de muncă", a arătat ministrul.

El a adăugat că, din august 2012 şi până în prezent, au fost emise 9 acorduri de finanţare pe această schemă de ajutor de stat destinată tehnologiilor înalte, valoarea totală a ajutorului de stat fiind de 77 milioane de euro, pentru 3.631 noi locuri de muncă.

Conform lui Voinea, contribuţia totală pe care aceste firme o vor da statului român sub formă de taxe şi impozite în următorii 5 ani, numai aferente locurilor de muncă create, se ridică la un sfert de miliard de euro.

Guvernul va efectua prima rectificare bugetară din acest an la sfârşitul lunii iulie-începutul lunii august.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici