Ponta, către ministru: Fermierii au dreptate, dar au banii; De ce protestează la Guvern? E spaţiu mare?

Premierul Ponta s-a arătat deranjat de faptul că Ministerul Agriculturii a întârziat plata subvenţiilor pe cap de animal, deşi avea fondurile necesare, arătând că fermierii au dreptate să protesteze, şi i-a solicitat ministrului de resort să le explice că, între timp, subvenţiile au fost plătite.

939 afișări
Imaginea articolului Ponta, către ministru: Fermierii au dreptate, dar au banii; De ce protestează la Guvern? E spaţiu mare?

Victor Ponta Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Mai multe sute de fermieri au protestat, joi, în faţa Platului Victoria, chiar în timpul şedinei de guvern, pentru întârzierea plăţii subvenţiilor.

"Am văzut că există o nemulţumire la fermieri, domnul ministru! Ştiam că aveţi toţi banii, de ce sunt nemulţumiţi fermieri?", l-a întrebat Ponta, în şedinţa de guvern, pe ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Acesta i-a răspuns că a existat, într-adevăr, o anumită întârziere la plata subvenţiilor pentru cap de animal, "din cauza externe", dar a explicat că, de joi, fermierilor le-au fost achitate în conturi toate fondurile, fiind plătite circa 275 milioane lei.

"Dacă au banii, de ce protestează? Păi, mergeţi şi spuneţi-le că au banii în cont, să-i ia din cont. Şi de ce nu protesetează la dumneavoastră, de ce potestează la Guvern? E spaţiu mai mare? Data viitoare să încercăm să nu mai existe întârzieri! Până la urmă, oamenii au dreptate, e o diferenţă dacă îi dai la timp sau dacă îi dai cu peste o săptămână sau două mai târziu", a arătat premierul.

El i-a cerut, totodată, ministrului Constantin să prezinte fermierilor care protestează la Guvern "extrasul bancar" cu banii viraţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici