Ponta discută cu Isărescu despre reducerea TVA: Datele pe trimestrul I indică venituri în plus de 3-3,5 miliarde lei. Putem reduce TVA

Premierul Victor Ponta se află la Banca Naţională a României (BNR), unde se consultă cu guvernatorul Mugur Isărescu asupra variantelor de reducere a TVA, şeful Guvernului anunţând anterior, la sediul PSD, că vrea să discute cu Isărescu înainte ca, marţi, să fie luată o decizie pe această temă.

1838 afișări
Imaginea articolului Ponta discută cu Isărescu despre reducerea TVA: Datele pe trimestrul I indică venituri în plus de 3-3,5 miliarde lei. Putem reduce TVA

Ponta discută cu Isărescu despre reducerea TVA (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

El a precizat că marţi va fi decisă, în Guverm, reducerea cotei standard de TVA sau diminuarea TVA la produse alimentare.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD, că datele aferente primului trimestru al acestui an indică o colectare peste aşteptări a veniturilor la bugetul de stat, de 3-3,5 miliarde lei în plus faţă de programul de încasări, ceea ce permite Guvernului să reducă TVA încă din acest an.

"După primul trimestru, avem o colectare mult peste aşteptări a veniturilor la bugetul de stat, cam în jur de 3-3,5 miliarde lei în plus faţă de ceea ce era prevăzut ca program, şi cheltuieli mai mici, iar această situaţie după primul trimestru ne permite să mergem mai departe cu ideea de a avea o relaxare fiscală legată de TVA chiar înainte de intrarea în vigoare a Codului Fiscal la 1 ianuarie", a spus Ponta.

La finele lunii martie, Ponta afirma că datele estimate pentru trimestrul I indică un excedent bugetar de 1,5 miliarde lei, în condiţiile în care construcţia bugetară prevedea un deficit de 6 miliarde lei, adăugând că pentru România, ţară care vrea să se dezvolte, excedentul bugetar nu este neapărat un lucru bun.

El argumenta astfel că Guvernul are posibilitatea să diminueze cota standard de TVA de la 24% la 20% sau să introducă TVA de 9% pentru produse alimentare de bază, începând cu luna iunie.

Luni, Ponta a mers la Banca Naţională a României (BNR), unde se consultă cu guvernatorul Mugur Isărescu asupra variantelor de reducere a TVA, şeful Guvernului anunţând anterior, la sediul PSD, că vrea să discute cu Isărescu înainte ca, marţi, să fie luată o decizie pe această temă.

Surse oficiale afirmă că, la acest moment, intenţia Guvernului este de reducere a cotei standard.

Ponta a anunţat recent că Guvernul intenţionează să decidă în aprilie reducerea, din luna iunie, a taxei pe valoarea adăugată, urmând să stabilească dacă va fi diminuată cota standard de TVA, de la 24% la 20%, sau TVA la produse alimentare de bază, de la 24% la 9%.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici